Naar de tropen deze winter

0
867

We zitten vol in de herfst en voor we het weten is het winter. Velen van ons missen de zomer maar er zijn ook net zo veel Nederlanders die uitkijken naar de feestdagen, schaatsen, hopelijk een witte kerst en wintersport. Maar sommigen van ons houden niet van skiën of snowboarden. Sommigen van ons zouden het liefst naar bed gaan en pas in de lente weer wakker worden. Er zijn veel mensen die oprecht last hebben van een depressie in de winter. Voor deze mensen kan, in plaats van een wintersport, een vakantie naar de tropen een heel goed idee zijn. In dit artikel bespreken we de beste tropische bestemmingen voor in de winter.

Indonesië

Een fantastische optie om te reizen is Indonesië. Dit land is gigantisch populair voor backpackers en jonge studenten maar ook voor families die op een luxe rondreis Indonesië willen gaan. Een van de populairste bestemmingen in Indonesië is natuurlijk Bali. Ze noemen dit ook wel het eiland van de goden en de reden dat het zo populair is komt omdat dit eiland als voornaamste godsdienst het Hindoeïsme heeft. De rest van het land is voornamelijk islamitisch. Je kunt in Bali fantastisch surfen en ook in November, December en Januari is het heerlijk weer. Het fijne aan op vakantie gaan naar Bali in de winter is dat het heerlijk rustig is. Als je met de familie op vakantie wilt zijn twee van de Gili eilanden ook een goed idee.

Australië

Ook Australië is een fantastisch idee voor een warme vakantie in de winter. Het fantastische aan Australië is dat het daar waar het bij ons zomer is, is het daar winter en andersom. Ik ontmoette ooit iemand die professioneel half pipe bouwer was in wintersportgebieden. Hij was in Juni in Australië en in December in de Alpen. Mensen die warme vakanties willen kunnen het andersom doen. De zomer in Nederland en in de winter een paar weken in Australië. Een vriend van mij ging tijdens zijn studententijd een half jaar naar Australië. Hij zet met kerst in zijn zwembroek met een kerstmuts op, op het strand. Met zijn surfboard.

Portugal

Het is misschien geen tropisch land maar het is wel een goede winteroptie, Portugal. Het blijft daar namelijk een zeer aangename temperatuur en in de herfst en wintermaanden is het ook een fantastische plek om te gaan surfen. Bij surfen denken mensen vaak aan Hawaii of Bali maar de beste golven ter wereld worden gesurft in Portugal.