De beste surfplekken ter wereld

0
419

Het is een fantastische sport, surfen. Ook in Nederland zijn er veel passievolle surfers en je zou denken dat Nederland een fantastisch surfland aangezien we aan de kust liggen. Maar helaas valt dit erg tegen. Dit heeft er namelijk mee te maken dat Engeland voor de kust van Nederland ligt. De stormen ver op zee die op andere locatie fantastische golven creëren hebben wij dus niet. En stormen zo dicht bij de kust zorgen alleen voor wilde onoverzichtelijke golven. Om deze reden gaan veel Nederlandse surfers graag op surftrips. In dit artikel bespreken we de beste surflocaties ter wereld.

Frankrijk en Portugal

Wanneer mensen aan surfen denken, komen vaak plaatsen zoals Hawaï of Australië boven. Er wordt niet persé aan Europa gedacht. Maar in werkelijkheid heeft Europa een aantal van de beste surfspots ter wereld. Deze bevinden zich vooral in Frankrijk en Portugal waarvan de kusten aan de Atlantische oceaan liggen. De hoogste golven ooit gesurft liggen bijvoorbeeld in Nazaré. Wanneer je in Frankrijk of Portugal wilt gaan surfen kun je wel het beste in de nazomer gaan. In September en Oktober bijvoorbeeld zijn de golven fantastisch. Het is dan meestal nog heerlijk weer en zelfs als het wat kouder wordt is de zee nog altijd goed opgewarmd door de zomer.

Bali

Bali staat ook wel bekend als het eiland van de goden. Het is een van de mooiste surflocaties in de wereld en ook nog eens een fantastisch goedkoop land om een tijd door te brengen. Je kunt voor twee tot drie Euro per dag heerlijk eten en ook verblijf is goedkoop. Je surft hier wel vaker op riffen waardoor de kans op ongelukken hoger is. Maar als je een ervaren surfer bent is het gewoon veilig. Wanneer je surfboard op het rif beschadigd raakt kun je deze repareren door epoxyhars te gebruiken. Wat wel belangrijk is om te weten is dat Bali steeds toeristische wordt. Je kunt daarom het beste de plekken in Bali waar veel toeristen zijn zoals Kuta en Seminyak vermijden. Een van de betere locaties is Canggu waar een hele fijne surfcultuur is. Het is tegelijkertijd relaxed maar er zijn ook feestjes.

Australië

Ook Australië staat natuurlijk bekend als een fantastische surflocatie. Er zijn veel mensen die soms nerveus worden bij Australië omdat er relatief veel haaien aanvallen zijn. Maar de kans dat je dit overkomt is nog altijd astronomisch klein. Als je onder de dertig bent kun je in Australië makkelijk een hele tijd reizen en zelfs werken.