Wat kost het ontruimen van een woning?

0
1529

Het ontruimen van een woning kun je zelf doen, maar je hebt ook de mogelijkheid om dit te laten doen door een bedrijf. Vaak kiezen mensen ervoor om de woning te laten ontruimen door een bedrijf, zodat er een grote last van hun schouders af valt, maar wat kost het ontruimen van een woning nou eigenlijk? Voor een senioren kamer betaal je tussen de € 150 en € 350. Zodra het een woning is met 1 of 2 slaapkamers, zul je maximaal € 600 kwijt zijn aan het ontruimen van de woning. Eengezinswoningen en vrijstaande woningen zijn het duurst. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de grootte van de woning.

Een geschikt bedrijf vinden

Als je een woning moet laten ontruimen, dan doe je er verstandig aan om een bedrijf bij jou in de buurt te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld kijken voor een woningontruiming Den Haag. Een woningontruiming wordt gedaan wanneer er iemand is overleden, of wanneer je de woning helaas moet verlaten om een andere reden juridische zaken. Bedrijven die woningen ontruimen doen dit op een professionele manier. Het bedrijf gaat altijd respectvol met de spullen om, zodat er niets kapot kan gaan aan bijvoorbeeld de meubels.

Mijn dierbare is overleden, wat nu?

Is er een dierbare overleden, dan is dit natuurlijk erg vervelend. Hoewel jij nog in je rauw periode zit, kan het ook voorkomen dat er een aantal belangrijke stappen bij komen kijken. Zo dient de woning van de dierbare leeggehaald te worden, zodat er ruimte wordt gemaakt voor de nieuwe huurder. Als jij in je rouwproces zit, dan zit je er natuurlijk niet op te wachten om zelf de woning leeg te halen. Daarom heb je de mogelijkheid om eens te kijken naar het huis leeghalen na overlijden. Dit kun je namelijk laten doen door een professioneel bedrijf. 

Haal alle waardevolle spullen uit de woning

Voordat er een bedrijf komt om de woning te ontruimen, is het belangrijk om zelf alle waardevolle spullen uit huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke foto’s, maar ook sieraden. Je kunt deze spullen bewaren, zodat je altijd nog een aandenken hebt aan de dierbare die is overleden. Ook is het belangrijk om een opslagplek te huren. Hierdoor kunnen alle meubels en andere spullen opgeslagen worden in de opslag. Het bedrijf zal dan ook alles opslaan in de opslag, zodat jij altijd de mogelijkheid hebt om te kijken wat jij met deze spullen wilt doen.