5 vragen over de nieuwe sporthype padel

0
1291

De kans dat je nog nooit van padel hebt gehoord is zeer klein: het is één dan de nieuwe sporttrends van de afgelopen jaren. Veel mensen verwarren padel en tennis nog wel eens met elkaar, en in dit artikel wordt duidelijk wat de voordelen zijn van deze geweldige sport!

Wat is padel?

Het is niet gek dat padel weleens verward wordt met tennis, de sporten hebben een hele hoop van elkaar weg. Toch zijn er ook veel verschilln. Het belangrijkste verschil is dat je bij padel ook gebruik kunt maken van de wanden die zich om het speelveld bevinden. Hierdoor wordt het spel in een veel hoger tempo dan tennis gespeeld. Ook is de padelbaan een stuk kleiner dan een tennisveld. Veel mensen zien padel als een mix tussen tennis en squash, omdat je bij squash ook gebruikt maakt van de muren om het speelveld heen.

Waarom moet ik padel spelen?

Padel spelen is om meerdere redenen hartstikke goed voor je. Het is een intensieve sport en naast dat je je conditie er heel erg mee traint, is het ook goed voor de spieren in je armen. Padel wordt meestal buiten gespeeld, dus naast dat je een uur keihard aan het sporten bent bevind je je ook nog eens in de buitenlucht. Ook heeft padel het grote voordeel dat het een hele sociale sport is, je speelt het voornamelijk in een team van vier. Een ideale manier dus om wat meer tijd met je vrienden door te brengen! 

Waar moet ik padel spelen?

Je kunt tegenwoordig op heel veel plekken in Nederland padel spelen, omdat de sport enorm populair is geworden de laatste tijd. Wij spelen het liefst padel vlakbij Den Bosch, omdat dit een ideale locatie is met zes outdoorbanen. Daarnaast is het op deze locatie mogelijk om rackets te huren en ballen te kopen, en is de baan elke dag van de week geopend. 

Padel Eindhoven is een andere fantastische locatie in het zuiden van ons land. Hier speel je nu nog op indoorbanen maar in het najaar zullen er ook buitenbanen geopend worden. Je kunt hier met je vrienden samenkomen voor een potje padel en de dag daarna afsluiten met een hapje en een drankje bij de gezellige bar. Ook is het mogelijk om je in te schrijven voor padel toernooien of om een padel les te volgen. Ideaal als je het nog nooit gespeeld hebt!