Waarom bijles volgen?

0
779

Het volgen van bijles of huiswerkbegeleiding blijft vooralsnog een must om verschillende redenen. Op een gegeven moment merkt een ouder achteruitgang in de cijfers van zijn/haar kind, en dan kan de noodzaak van bijles of huiswerkbegeleiding blijken. De ouder merkt op dat zijn of haar kind extra ondersteuning nodig heeft bij het leren en dan moet er tijdig worden ingegrepen om te voorkomen dat het kind geen achterstand oploopt. Je wilt als ouder graag de leerprestatie van je kind verbeteren en daarna op pijl houden. Een ouder kan ook soms gewoon ontevreden zijn over de aandacht die het kind ontvangt op de school waar hij/zij zit. En dan besluit hij/zij te betalen voor bijles of huiswerkbegeleiding. Een andere reden is als kinderen zitten op speciale particuliere scholen en daar soms specifiekere leerbehoeften hebben.

Waar volg je bijles?

Bijles wordt op verschillende manieren aangeboden en kan ook op verschillende manier worden gevolgd. Bijlessen kunnen betaald worden aangeboden, maar ook onbetaald. Veel vaker worden ze aangeboden door personen of instellingen, waar je als ouder ervoor dient te betalen. Soms kan een school die optie zelf ook creëren om zijn pupillen tegemoet te komen en dan kunnen ze gebruik maken van betaalde lessen van aanbieders. Maar initiatieven kunnen ook evengoed van de ouders zelf komen, vanuit de privésfeer.

Vroeger werd het kind gebracht naar de lesomgeving. En als de docent of tutor naar een kind toeging was het voor ouders, die privélessen konden permitteren. Maar de nieuwe ontwikkelingen heden ten dage, met name technologische en vooral medische ontwikkelingen, hebben een andere wending in gebracht. Bijlessen of huiswerkbegeleiding kunnen nu nog thuis in de vertrouwde omgeving plaatsvinden, maar kunnen, met meer technologische middelen als een computer en internet, ook op afstand. Een begeleider hoeft tegenwoordig niet meer perse uit huis om huiswerkbegeleiding te geven. Toch prefereren ouders wel begeleiding aan huis, simpelweg doordat persoonlijk contact met de begeleider de prestaties verbetert.

Bijles aan huis tijdens de COVID-19 pandemie

U zult zich afvragen hoe het nu staat met het geven van bijlessen of huiswerkbegeleiding aan huis, bijvoorbeeld of een docent ondanks Covid-19 beperkingen nog thuis kan langskomen. Gelukkig is het nog mogelijk volgens de RIVM. Er zijn daar namelijk speciale regels voor vastgesteld. Nog steeds gelden regels als 1.5 m afstand en klassen van maximaal 3 kinderen. Een mondkapje blijft sowieso aangeraden.

Kunnen huiswerkbegeleiding en bijles echt helpen?

Trots er nog vooroordelen bestaan omtrent het volgen van bijles of huiswerkbegeleiding, blijft het een belangrijk gegeven. Huiswerkbegeleiding werpt zijn vruchten af. Het effect is duidelijk zichtbaar. Zelfs het onderwijssysteem onderstreept het effect dat huiswerkbegeleiding heeft op de leerprestaties van studenten. Vooral bij hoofdvakken kan het pupillen echt goed van pas komen en kan het een verschil maken. Zo is er veel animo voor bijles wiskunde. Twijfel je als ouder nog? Niet doen, bijles brengt je kind namelijk heel erg veel! Bekijk eens de informatie over bijles Amsterdam.