Nederlands lekkerste eten

0
2507

We zijn als Nederland natuurlijk een internationaal gericht land. Dit zien we ook terug in wat we eten. Het is voor ons heel normaal om gerechten vanuit de hele wereld te eten. Maar we moeten ook niet vergeten dat er echt Nederlandse lekkernijen zijn die juist toeristen heel lekker in bijzonder vinden. In dit artikel bespreken we het lekkerste typische Nederlandse eten.

 

Poffertjes

Waarschijnlijk een van de meest bekende Nederlandse gerechten, Poffertjes zijn kleine pannenkoeken, gebakken in een ijzeren koekenpan en traditioneel geserveerd met gesmolten boter en bestrooid met poedersuiker. Je kunt er het hele jaar door van genieten, maar Kerstmis en Nieuwjaar zijn meestal de beste tijden om ze te hebben.

De beste manier om ze te eten is vanuit een straatvoedselwagen op een koude winternacht, warm en gezellig ingepakt tegen de kou. Ze worden meestal geserveerd op papieren borden met plastic vorken, waardoor het een zeer informele maar heerlijke snack is.

 

Zure haring

Deze vis lijkt altijd enigszins controversieel in andere landen. Een gerecht dat je misschien een of twee keer probeert, maar niet een dat typisch de eettafel van veel huizen haalt. Dat is heel anders in Noord-Europa, waar deze vis veel vaker voorkomt.

Hollandse nieuwe haring is rauwe haring omhuld met een conserveervloeistof, gemaakt van azijn, kruiden en cider. Ze worden meestal als tussendoortje gegeten en worden vaak alleen of met uien geserveerd.

 

Stamppot

Een van de belangrijkste kenmerken van de Nederlandse keuken is de warmte en stevigheid, en stamppot is daar een van de beste voorbeelden van. Het is een gerecht van aardappelpuree gecombineerd met wortelgroenten, zoals raap, wortel en ui, maar het kan ook donkere bladgroenten bevatten zoals boerenkool of spinazie.

Stamppot is zo'n oud gerecht (historici geloven dat het dateert uit de 15e eeuw) dat niemand helemaal zeker is van de oorsprong of wie het heeft gemaakt, maar het is een hoofdbestanddeel van de Nederlandse keuken geworden. Het is perfect om te proberen voor het diner op een ontspannen avond, en zorg ervoor dat je het op de traditionele manier eet, met rookworst.

 

Kaas

Nederland staat natuurlijk ook vooral bekend om zijn kazen. Als je in Amsterdam bent dan is oude kaas kopen een leuk idee. Als je echt wilt uitpakken kun je ook een hele kaas kopen. Dit is bijvoorbeeld online gemakkelijk te doen.

 

Erwtensoep

Veel Nederlandse gerechten hebben hun tijd om te schitteren tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode, en bij Erwtensoep is dat niet andersHet wordt vaak geserveerd op nieuwjaarsdag; waarschijnlijk het beste om te hebben als je je een beetje kwetsbaar voelt. Maar je kunt het op elke koude avond hebben, om je ziel te verwarmen.