Een medisch matras voor thuis

0
660

Wanneer je de woorden “medisch matras” hoort, dan denk je waarschijnlijk gelijk aan een ziekenhuis. Maar wist je dat je een medisch matras ook gewoon kunt kopen voor thuis? Je hoeft er helemaal niet voor naar speciale groothandels voor de zorgsector. Het is zelfs best gebruikelijk om een medisch matras in huis te hebben. Er zijn veel mensen die last hebben van pijnklachten, door aandoeningen, ziekte, overbelasting of stress, of die een periode wat meer moeten liggen. Een medisch matras is goed voor je lichaam, en het ligt ook nog eens lekker. 

Drukverlaging

Een van de belangrijkste eigenschappen van medische matrassen is de drukverlaging. Dit werkt als volgt. De druk van je lichaam op het matras, wordt als het ware geabsorbeerd door het matras en gelijkwaardig herverdeeld. Zo wordt de druk verdeeld over de gehele oppervlakte van je lichaam op het matras. Dit kan de pijn verlichten als je last hebt van rugpijn of van je gewrichten. Ook bij aandoeningen als reuma, artrose, decubitus, spier- en gewrichtspijnen is een matras dat de druk verlicht aan te raden. Hierdoor kan je rustiger en dieper slapen. 

Ventilatie

Een medisch matras zorgt voor een goede ventilatie. Dat is belangrijk in verband met de vochthuishouding en vochtregulatie. Je lichaam verliest namelijk vocht als je slaapt, en dat komt terecht in je bed. Met een goede ventilatie kan het matras in de zomer zorgen voor verkoeling, en in de winter voor genoeg warmte. Los hiervan is het ook aan te raden om nog een extra laagje op je matras te leggen. Hier komt het vocht als eerste in terecht en dit kan je er gewoon uitwassen, wat bij een matras lastig is. 

Anti-allergisch

Een andere fijne eigenschap van medische matrassen is dat ze anti-allergisch zijn. Dit komt doordat ze gemaakt zijn van een huisstofmijtdicht materiaal. Huisstofmijten kunnen hierdoor niet doordringen in het matras. Zeg dus maar gedag tegen je jeukende ogen en kriebelende neus! 

Een medisch matras kopen

Als je veel pijnklachten hebt of door ziekte of ouderdom veel in bed moet liggen, kan je overwegen om een medisch matras aan te schaffen in plaats van je tijd door te brengen op een standaard matras. Zorg er wel voor dat het matras dat je kiest een kwaliteitskeuring heeft gehad. Voor medische producten zijn er bepaalde labels en klassen. Aan de hand daarvan kan je zien of je een matras van hoogwaardige kwaliteit te pakken hebt. Medische matrassen zijn er in alle soorten en maten, dus wat je ook nodig hebt, het zal er zonder twijfel tussen zitten. Je zal weer heerlijk slapen!