Leuke tuintips

0
418
underlayment

Iedereen wil graag dat zijn of haar tuintje er mooi bij ligt. Het is immers de beste plaats of je zomer in door te brengen. Toch laten de meeste mensen hun tuintje een beetje verwaarlozen. Ze weten namelijk niet goed wat ze er precies mee moeten. Ook hoor je vaak dat mensen geen groene vingers hebben, maar dat is onzin, iedereen kan lekker tuinieren. Vergeet daarom de saaie tegeltuin en eindeloze overwoekerde grasvelden en ga deze zomer eens flink aan de slag! Weet je alleen niet waar je moet beginnen? Lees snel verder voor een aantal leuke ideeën, sommige veel en andere weinig werk, maar allemaal zorgen ze ervoor dat jou tuintje er wat mooier uit zal zien.

Een vijver

Meteen een redelijk ambitieus project maar wel een hele leuke: de vijver! Het zorgt voor een unieke sfeer en het is toch heerlijk om in je eigen tuin aan het water te kunnen zitten. Verder kan je het zo uitgebreid maken als je maar wilt. Als je er vissen in wil doen lees je dan echter wel goed in over hun levensbehoefte. Het is natuurlijk ontzettend leuk om naar de vissen te kunnen kijken terwijl je met een wijntje in de hand er naast zit, maar het blijven levende beesten. En een vijver zonder vissen is nog steeds ontzettend leuk! Een aanrader is om wel altijd een pompje te instaleren, zelfs al heb je er geen vissen in. Muggen zijn namelijk groot fan van stilstaand water, en voor je het weet heb je een muggenplaag in je vijver. Een pompje helpt dit te voorkomen door voor stroming te zorgen.

Tuinhuisje

Zelf een tuinhuisje( of overkapping) maken is eventjes een flinke klus, maar het is de moeite dubbel en dwars waard. Je kan lekker blijven zitten zelfs terwijl het regent en het biedt beschutting tegen de wind. Het maakt je lounge ervaring dus stukken beter. Kies voor een geschikte soort hout, het moet tenslotte tegen een stootje kunnen. Voor vloer en plafond zijn underlayment platen zeer geschikt. Met deze grote netjes afgewerkte platen heb je zo een vloer erin liggen die ook nog eens mooi oogt. En vind je het zelf ontwerpen van een tuinhuis nog net een stapje te ver? Ze zijn ook kant en klaar te koop, maar dat levert natuurlijk wel wat minder voldoening op!

Verlichting!

Speel met de verlichting van je tuin, hang bijvoorbeeld leuke lampionnen op en ga aan de slag met tuinfakkels. Nieuwe verlichting kan je tuin compleet van karakter doen veranderen, superleuk om mee te experimenteren dus! Ook is dit gemakkelijk te realiseren en laat het andere aspecten van je tuin nog beter uit de verf komen!