Vaarwel auto!

0
370
stella e-bike specialist

De auto zit in zware tijden. Hij mag bijvoorbeeld steeds minder vaak binnensteden in, al helemaal wanneer hij alweer wat jaartjes ouder is. Natuurlijk is dit heel duurzaam maar het kan lastig zijn als je in de stad woont. Elektrische auto’s zijn weliswaar in opmars maar nog steeds hangt er een flink prijskaartje aan deze vierwielers. Maar wat moet je dan in tijden van torenhoge benzine en parkeer prijzen? Speciaal daarom een lijstje met wat voor de hand liggende en wat meer obscure manieren van persoonsvervoer zodat jij wellicht wat minder afhankelijk bent van de auto.

Het ov

Natuurlijk een inkoppertje maar toch onderschatten mensen het ov enorm als je het mij vraagt. Maar juist in steden werkt het ov vaak zoveel beter, het rijdt sneller door op vaste paden in plaats van de stroperige verkeerssituatie waarin je als automobilist vaak in verstrikt raakt. Maar ook tussen steden ben je vaak sneller met het ov, de trein heeft namelijk nooit file! Tevens kan je in de trein je eigen ding doen, zoals bijvoorbeeld nog wat werk verzetten of juist je favoriete serie kijken( hoef je in de auto niet te proberen!). Vaak zijn de kosten ook te vergoeden bij je werkgever!

De deelauto

Een relatief nieuw fenomeen maar desalniettemin het proberen waard. Meestal werken deze services via apps waarop je kan zien welke auto waar is en de beschikbaarheid. Deze optie is vooral geschikt voor mensen die toch al weinig de auto gebruiken en niet zozeer voor de grootverbruiker. Maar toch is het goedkoper dan huren als je onverhoopt snel een auto nodig hebt. Neem daarom eens een kijkje naar wat de opties zijn in jouw regio.

Op pure spierkracht?

Wellicht de meest voor de hand liggende keuzes maar toch moeten ze genoemd worden: de benenwagen en de fiets. Iedereen maakt zich weleens schuldig aan overmatig auto gebruik terwijl je ook had kunnen lopen of fietsen. Deze optie is vooral geschikt voor mensen die wellicht opzoek zijn naar een wat gezondere lifestyle. En dan kan je natuurlijk naar de sportschool gaan maar simpelweg wat vaker de auto laten staan scheelt al enorm. En tegenwoordig is de fiets ook nog eens steeds geschikter voor lange afstanden. De elektrische fiets is immers niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het maakt fietsen een stuk aangenamer, met name de langere afstanden. Er is voor iedereen wel wat wils dus neem eens een kijkje op de site van stella e-bike specialist om te kijken welke optie het beste bij jou past!