Tips bij het aanschaffen van nieuwe heren schoenen

0
377

Het is misschien niet als man zijnde aan van je meest favoriete bezigheden, maar ook wij moeten zo nu en dan shoppen. Het aanschaffen van nieuwe schoenen is dan misschien nog wel het minst erge. Zo’n 2x per jaar kopen de meeste mensen nieuwe schoenen, want schoenen verslijten nou eenmaal best snel. Maar waar let je nou op bij het aanschaffen van nieuwe schoenen?

Doe research

Vaak als je nieuwe schoenen nodig hebt, weet je ongeveer wel welke je graag zou willen. Daarom kan je van tevoren alvast onderzoek doen op internet of er schoenen zijn die in jouw straatje passen. Op internet staat van elk merk hun assortiment en zo kan je alvast kijken welke winkels je moet gaan bezoeken en welke je kan overslaan.

Neem de tijd

Als je eenmaal de stad bent ingegaan om je zoektocht naar nieuwe schoenen te starten, neem dan ook de tijd. Het is zonde als je thuiskomt met een paar nieuwe schoenen die vervolgens toch niet helemaal bij je passen. Vaak zijn schoenen ook wel even een investering, zeker als je een goed paar schoenen aanschaft. En waarom zou je dat niet doen? Je loopt er waarschijnlijk elke dag op en dat mag best van goede kwaliteit zijn. Hoe beter de kwaliteit is, hoe langer de schoen ook vaker mee gaat.

De maat

Pas de schoen goed. Met de research op internet kijk je vooral naar het uiterlijk van de schoen, maar het is ontzettend belangrijk dat je de schoen kan passen. Ook fysiek aanraken is altijd wel even prettig. Op internet kan je uiteraard zien van welk materiaal de schoen is, maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat het stevig materiaal is. Hier kom je pas achter als je het materiaal fysiek aanraakt, voelt en past.

Schoenzool

Als de maat en de wijdte goed is van de schoen, kijk dan ook gelijk naar de zool die erin zit. Een schoenzool van zacht leer is vaak het prettigst omdat dat de zool flexibel maakt. Flexibel, oftewel buigzaam, zorgt ervoor dat je lekker kan lopen. Het assortiment van Magnanni heeft een fijne zool in de schoen zitten. Als de schoenzool die standaard in het nieuwe paar schoenen zit niet prettig is of je niet aanstaat, kan je een loze zool kopen. Elke schoenzaak heeft wel een assortiment met schoenzolen waardoor je gelijk een nieuwe zool kan uitzoeken. Elke voet heeft zo zijn eigen favoriete zool en hier kom je ook gelijk achter tijdens het passen en het lopen.