Tijd voor een fulltime baan!

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

Laatste berichten

Mannen opgelet: deze onderbroeken maken jou sexy!

Vrouwen dossen zich graag op. En daarbij is niet alleen het uiterlijke vertoon is van belang. Ook de lagen daar onder komen aan bod....

Sneller een eerste woning als starter

Het is niet gemakkelijk voor starters in Nederland om een eerste woning te kopen. Sinds de crisis van 2008 zijn de huizenprijzen weer gigantisch...

Welke oplegger past het best bij jouw bedrijf?

Er zijn veel verschillende soorten opleggers, zo heb je een platte oplegger, een koel-vries oplegger, semidieplader oplegger en gesloten opbouw opleggers. Je bent van...

Welke oplegger past het best bij jouw bedrijf?

Er zijn veel verschillende soorten opleggers, zo heb je een platte oplegger, een koel-vries oplegger, semidieplader oplegger en gesloten opbouw opleggers. Je bent van...

Generatie Gaming

Ik maak deel uit van een van de eerste generaties waarin gaming echt groot werd. Pong is voor mijn tijd, evenals Space Invaders en...

Ik mag aan de slag. Ik heb mijn scriptie afgerond op de Hogeschool Rotterdam en ik ben eindelijk af van het maandenlang studeren. Het is tijd om mijn zelfontwikkeling verder te laten groeien in een nieuw hoofdstuk. Ik ga fulltime werken. Er zijn een aantal stappen die ik graag met jullie wil delen. Deze stappen zijn gebaseerd op mijn aanpak voor het voorbereiden van een fulltime job.

Stap 1: blijf bij jezelf

Het is niet de bedoeling om je levensstijl volledig aan te passen. Het is natuurlijk altijd goed om je aan te passen naar de bedrijfscultuur van het bedrijf, maar het is nergens voor nodig om je daarvoor anders te gedragen. Het bedrijf heeft je overigens aangenomen om jouw kwaliteiten.

Je komt net van de hogeschool en de sfeer is heel anders. Je werkt langere dagen en daar zal je ook aan moeten wennen. Het studentenleven is voorbij. Geen vier dagen in de week meer stappen met je vrienden of vriendinnen. Het volwassen leven is nu echt begonnen.

Stap 2: bedenk op tijd je vervoersmiddel

Is je baan gevestigd aan de andere kant van Nederland, dan is dat enorme pech. Wat ga je overwegen? Een treinabonnement? Een appartement in het centrum of de goedkoopste shortlease? Ik zelf kies voor een shortlease, omdat ik na een korte periode altijd nog kan beslissen om ergens anders te gaan wonen. Bij sommige bedrijven is het vanzelfsprekend dat zij een auto bij hun contract krijgen. Bij mij is dat jammer genoeg niet zo. Ik maak zelf de keuze om een goedkope auto te gaan rijden en buiten de spits van- en naar mijn werk toe ga.

Stap 3: ga shoppen!

Het zal vast voorkomen dat je kledingkast nog niet helemaal is gestijled op je nieuwe baan. Dat is niet erg. Nu heb je een excuus om lekker te gaan shoppen. Ontdek nieuwe outfits en winkels. Je verdient het toch allemaal wel terug! Ga jezelf even goed verwennen. De vrije tijd zal je gaan missen. Is jouw bedrijf meer gefocust op formeel en zwart-wit? Dan kun je het beste pakken gaan dragen iedere dag, met leuke loafers eronder. Is jouw bedrijf meer los en informeel? Kies dan voor een casual outfit. Het oogt enthousiast en niet saai.

Het bedrijf waar ik ga werken zit er een beetje tussenin. Het is voor mij dus nog even uitzoeken waar ik het best mijn kleren vandaan kan halen. Een auto heb ik in ieder geval al gescoord!

Gerelateerd

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram