Tijd voor een fulltime baan!

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

Laatste berichten

Wel of geen tandartsverzekering

Heel veel Nederlanders hebben een tandartsverzekering afgesloten. Voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar zit de aanvullende tandartsverzekering in het basispakket meegenomen. Wanneer...

Welke elektrische fiets past bij mij?

U kent het wel: je bent lekker aan het fietsen door de weilanden met je familie of een groep vrienden of vriendinnen. Iedereen heeft...

3 tips voor het organiseren op werk

Nu de kantoren minder vol bezet zijn en de magazijns vol staan of overuren draaien, kom je misschien wel tot de ontdekking dat het...

Handige ideeën voor de volgende vakantie

Als je een vakantie had geboekt voor het voorjaar, dan ben je een van de velen die helaas alles heeft moeten annuleren. Zelf zit...

Nederland in quarantaine? Koop een game pc

Nu we in Nederland massaal thuis moeten blijven zit er niets anders op dan proberen jezelf zo goed mogelijk te vermaken. Veel jonge mensen...

Ik mag aan de slag. Ik heb mijn scriptie afgerond op de Hogeschool Rotterdam en ik ben eindelijk af van het maandenlang studeren. Het is tijd om mijn zelfontwikkeling verder te laten groeien in een nieuw hoofdstuk. Ik ga fulltime werken. Er zijn een aantal stappen die ik graag met jullie wil delen. Deze stappen zijn gebaseerd op mijn aanpak voor het voorbereiden van een fulltime job.

Stap 1: blijf bij jezelf

Het is niet de bedoeling om je levensstijl volledig aan te passen. Het is natuurlijk altijd goed om je aan te passen naar de bedrijfscultuur van het bedrijf, maar het is nergens voor nodig om je daarvoor anders te gedragen. Het bedrijf heeft je overigens aangenomen om jouw kwaliteiten.

Je komt net van de hogeschool en de sfeer is heel anders. Je werkt langere dagen en daar zal je ook aan moeten wennen. Het studentenleven is voorbij. Geen vier dagen in de week meer stappen met je vrienden of vriendinnen. Het volwassen leven is nu echt begonnen.

Stap 2: bedenk op tijd je vervoersmiddel

Is je baan gevestigd aan de andere kant van Nederland, dan is dat enorme pech. Wat ga je overwegen? Een treinabonnement? Een appartement in het centrum of de goedkoopste shortlease? Ik zelf kies voor een shortlease, omdat ik na een korte periode altijd nog kan beslissen om ergens anders te gaan wonen. Bij sommige bedrijven is het vanzelfsprekend dat zij een auto bij hun contract krijgen. Bij mij is dat jammer genoeg niet zo. Ik maak zelf de keuze om een goedkope auto te gaan rijden en buiten de spits van- en naar mijn werk toe ga.

Stap 3: ga shoppen!

Het zal vast voorkomen dat je kledingkast nog niet helemaal is gestijled op je nieuwe baan. Dat is niet erg. Nu heb je een excuus om lekker te gaan shoppen. Ontdek nieuwe outfits en winkels. Je verdient het toch allemaal wel terug! Ga jezelf even goed verwennen. De vrije tijd zal je gaan missen. Is jouw bedrijf meer gefocust op formeel en zwart-wit? Dan kun je het beste pakken gaan dragen iedere dag, met leuke loafers eronder. Is jouw bedrijf meer los en informeel? Kies dan voor een casual outfit. Het oogt enthousiast en niet saai.

Het bedrijf waar ik ga werken zit er een beetje tussenin. Het is voor mij dus nog even uitzoeken waar ik het best mijn kleren vandaan kan halen. Een auto heb ik in ieder geval al gescoord!

Gerelateerd

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram