Studeren leuker dan fulltime werken?

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

Laatste berichten

Wel of geen tandartsverzekering

Heel veel Nederlanders hebben een tandartsverzekering afgesloten. Voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar zit de aanvullende tandartsverzekering in het basispakket meegenomen. Wanneer...

Welke elektrische fiets past bij mij?

U kent het wel: je bent lekker aan het fietsen door de weilanden met je familie of een groep vrienden of vriendinnen. Iedereen heeft...

3 tips voor het organiseren op werk

Nu de kantoren minder vol bezet zijn en de magazijns vol staan of overuren draaien, kom je misschien wel tot de ontdekking dat het...

Handige ideeën voor de volgende vakantie

Als je een vakantie had geboekt voor het voorjaar, dan ben je een van de velen die helaas alles heeft moeten annuleren. Zelf zit...

Nederland in quarantaine? Koop een game pc

Nu we in Nederland massaal thuis moeten blijven zit er niets anders op dan proberen jezelf zo goed mogelijk te vermaken. Veel jonge mensen...

Ik ben afgelopen zomer geslaagd voor mijn mbo-diploma. Met vlag en wimpel gehaald, zoals men dat noemt. Ik heb in de twee jaar veel geleerd en een zelfontwikkeling meegemaakt. Ik merk dat ik met de jaren een stuk volwassener word. Studeren biedt mij de mogelijkheid om nog meer te groeien in mijn zelfontwikkeling. Dit is de reden dat ik nu een hbo aan het doen ben. Tijdens mijn mbo heb ik twee keer stage moeten lopen en ben ik erachter gekomen dat ik nog heel lang wil studeren.

Makkelijk

Na mijn mavo ben ik naar het mbo gegaan. Leren vond ik niet altijd even leuk, zo heb ik een kleine vertraging gehad van één jaar. Ik had het vertrouwen een beetje verloren op de mavo. Ik was 15 jaar en wilde alleen maar dingen doen die ik écht leuk vond, zoals tennissen of snowboarden. Toen ik mijn mbo begon vond ik mijn motivatie terug. De opleiding duurde twee jaar en ik dacht dat ik erna wel zou gaan willen werken. Ik vond de toetsen op het mbo niet moeilijk. Ik ging er snel doorheen en besefte dat dit onder mijn niveau lag. Gelukkig duurde de opleiding vrij kort vergeleken met andere opleidingen.

Een volgend hoofdstuk

Dit jaar ben ik geslaagd en realiseerde mij maar al te goed dat ik wilde doorleren. Ik ben een 4-jarige opleiding gestart. Ik dacht dit doe ik wel even. Op dit moment ben ik halverwege het eerste jaar. Dat valt dus even goed tegen. Ik kreeg ineens problemen met verslagen schrijven en presenteren. Hier was ik normaal wel goed in. Blijkt dus dat er wel een niveau van verschil zit tussen mbo en hbo. Mijn docenten gingen mijn verslagen nakijken en ik kreeg een aantal opmerkingen. Er werd mij gevraagd of ik het verslag nog een keer wilde doorlezen. Ik moest de zinsopbouw controleren. Ik merkte een hele hoop fouten op. Dit heb ik verbeterd en meteen van mijn fouten geleerd. Weer een zelfontwikkeling meegemaakt, zou je kunnen zeggen.

Wat betreft presenteren moet ik letten op mijn uitspraak. Ik praat nogal Rotterdams. Omarm waar je vandaan komt denk ik dan. 

Dit nieuwe hoofdstuk heeft veel nieuwe deuren voor mij geopend. Zo ben ik werkzaam bij een groot verzekeringsbedrijf. Wellicht leer ik in de komende vier jaar wel zelfstandig te worden en mijn studentenhoofdstuk af te sluiten en biedt het bedrijf mij doorgroeimogelijkheden. Elke kans biedt weer nieuwe kansen en ik heb geleerd om elke kans die je krijgt met beide handen aan te nemen.

Gerelateerd

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram