PVC vloeren voor elk type huis en elke inrichting

0
448

De veelzijdigheid van PVC vloeren heeft ervoor gezorgd dat ze in een hoog tempo de markt aan het veroveren zijn. Waar vroeger hout erg in trek was, kiezen veel mensen tegenwoordig voor een PVC vloer. Dit type vloer geeft je namelijk nog veel meer keuzevrijheid. Bovendien hebben ze een aantal voordelen die je met hout niet hebt. De moderne versies van PVC vloeren zijn in allerlei soorten te krijgen. Sommige zijn niet te onderscheiden van steen, terwijl andere varianten precies lijken op een bepaalde houtsoort. Je kunt je huis dus precies zo aankleden als je wilt.
PVC vloeren

PVC vloeren zijn bijna onverwoestbaar

Een ander voordeel van een PVC vloer is de stevigheid. Een houten vloer is onderhevig aan krassen. Dat probleem heb je met PVC niet. Je zult er dus ook geen onderhoud aan hebben. Want de laklaag op een houten vloer zal met enige regelmaat onderhouden moeten worden. En dat betekent meestal dat je je hele huis leeg moet halen en een paar dagen niet op de vloer kunt komen. Een vloer van PVC is ontzettend makkelijk te onderhouden. Ook het schoonmaken is een fluitje van een cent. Met een vloer van PVC kun je zo’n beetje een heel leven vooruit. Daar komt nog bij de PVC vloeren een stuk goedkoper zijn dan een echte houten vloer. En dat terwijl de meeste mensen ze niet van elkaar zouden kunnen onderscheiden. Bovendien is een PVC vloer beschikbaar in elke denkbare kleur en in elk mogelijk patroon. Dat geeft je enorm veel vrijheid bij het uitkiezen van een vloer.

PVC is beter geschikt voor een modern huis

Als je vloerverwarming wilt, dan kun je geen hout voor de vloer gebruiken. Het hout wordt namelijk beïnvloed door de warmte van onder. Dat is een extra reden waarom PVC de laatste tijd zo vaak gekozen wordt als materiaal. In nieuwbouw huizen zie je bijvoorbeeld bijna alleen nog maar PVC gebruikt worden. Het materiaal is duurzaam, stevig en veelzijdig. Wat het design van de rest van je huis ook is, een PVC vloer is altijd een uitstekende keuze.