Creëer een goed studieplekje

0
464
bureaus

Het is alweer bijna september en dat betekent voor veel studenten dat de school weer gaat beginnen. En school betekent natuurlijk studeren! Ging het studeren bij jou vorig schooljaar alleen niet helemaal volgens plan? Dan kan het best zijn dat jij een goed studieplekje in je huis mist. We kennen allemaal het probleem dat we soms een beetje de motivatie missen om te gaan studeren. Gelukkig kan een goed ingerichte studieplek je daar mee helpen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Hoe ziet een goede studieplek eruit?

Een goede studieplek is een ruimte (in huis) waar het rustig is en waar jij je even helemaal kan concentreren op je studie. Ken jij de studenten die studeren op de bank of op hun bed? Grote kans dat ze erkennen dat er op dat moment weinig van studeren terecht komt. En we geven ze ook geen ongelijk. Zo’n plek nodigt namelijk ook gewoon uit om hele andere dingen te doen. Zeg nou zelf, de bank is er voor gemaakt om heerlijk onderuitgezakt voor de tv te zitten en je bed is natuurlijk gewoon gemaakt voor een heerlijk dutje. Dat gaat natuurlijk nooit samen met studeren. Een goede studieplek is een ruimte die jij speciaal heb ingericht voor het studeren. Dit plekje is rustig heeft de juiste meubels en vooral zo min mogelijk afleiding zodat jij je volledig kan focussen op je huiswerk.

Wat heb ik nodig voor een goede studieplek?

Kies een ruimte in je huis waar het rustig en leeg is. Hoe leger de ruimte, hoe meer rust dit breng in je hoofd en rust in je hoofd zorgt voor een betere concentratie. Zorg daarnaast voor goede meubelen. Een goed bureau en een goede bureaustoel zijn zeker aanraders. Heb je nog geen bureau? Dan raden we je zeker aan om eens een kijkje te nemen naar goede bureaus. Hetzelfde geld voor een bureaustoel. Zorg er daarnaast voor dat je alle benodigde spullen bij de hand hebt en kleed het geheel een klein beetje aan met een leuk plantje of hier en daar wat kleur. Niks meer, niks minder. Hoe simpelere de studieplek is, hoe effectiever hij hier kunt studeren.

En tot slot (hier heb je helaas wat wilskracht voor nodig) leg je telefoon weg en sluit alle leuke en afleidende websites zoals Facebook en Instagram. Eenmaal dat leuke filmpje gezien te hebben is jouw concentratie alweer ver te zoeken en komt er van jouw goede voornemen waarschijnlijk niet veel meer terecht.