Plezier en comfort voor jouw trouwe viervoeter

0
403

Kijk, overal is wel een hondenmand te koop. Voor ieder formaat hond ook wel. In de dierenwinkel vind je altijd wat, maar meestal is dat aanbod maar beperkt. Je kan ook naar een tuincentrum gaan, want daar is ook een afdeling voor huisdieren. Dit varieert meest van honden, katten en knaagdieren tot vogels en vissen. Maar zelfs hier is naar mijn mening maar een beperkt aantal hondenmanden te bekennen. Ik heb zelf thuis een bakbeest van een hond zitten. Hij is echter een makkelijk dier en ligt zelfs op de grond als het moet. Sterker nog, in de zomer verkiest hij de koude harde vloer in plaats van de hondenmand.

Hoe groter, hoe meer

Allereerst doet het formaat van je hond er heel erg toe. Ik heb thuis een Duitse Staande Langhaar en hij is, onder andere doordat het een reu is, een stuk groter dan het gemiddelde formaat van een border collie. Hoe groter je hond is, hoe meer je aan hem of haar zal besteden. Dit geldt voornamelijk voor eten, uitlaten en verzorging van de hond. Ik zal er ook even bij zeggen dat er een hoop hondenspeeltjes versleten zijn in alle jaren dat we een hond hebben.

Zoek online in plaats van plaatselijk

Wat ik al eerder zei over het zoeken naar een hondenmand in de lokale buurt: het aanbod is meestal beperkt. Daarom raad ik je van harte aan om online te zoeken naar een hondenmand. Zodra je de formaten van je gewenste hondenmand en hond bij de hand hebt, is het makkelijk om er een te vinden. Het internet is er voor gemaakt om alles makkelijker voor je te maken. Dat vind ik in ieder geval wel. Er zijn verschrikkelijk veel hondenmanden te bespeuren op webshops. Weet je nog niet wat formaat je wilt of nodig hebt? Ga dan anders eerst even langs bij een plaatselijke winkel waar ze hondenmanden verkopen van de grootte die je wilt. Dan heb je beter inzicht in hoe groot de mand daadwerkelijk zal zijn als je het online koopt.

Over honden gesproken…

Wat was het toch leuk toen we onze kleine Duitse Staande Langhaar pup mee naar huis mochten nemen. We waren allemaal helemaal verliefd op die kleine bruine rakker. Maar ja hoor, toen hij eenmaal een paar maanden oud was, begon hij al vervelende puberale trekken te vertonen. Gelukkig werd dat van verloop van tijd beter. Hij was dan vrij moeilijk om op te voeden, maar het resultaat mag er zijn. Hij is een slimme, lieve en een hele trouwe hond geworden!