De lekkerste wijnen voor bij het diner

0
339
Wjinen

Het is altijd een veelgestelde vraag bij het eten als er mensen langskomen. Zou je rode of witte wijn willen? En natuurlijk is dit een belangrijke keuze, maar goede wijn gaat niet alleen maar om de kleur. Het moet ook passen bij wat er gegeten wordt, en natuurlijk persoonlijke voorkeur. Er zijn zowel goedkope als dure wijnen die perfect passen bij een lekkere maaltijd met vrienden. In dit blog zal ik goedkopere wijnen opnoemen, die makkelijk bij een lokale supermarkt gehaald kunnen worden. Alle smaken verschillen uiteraard, maar er zijn een paar wijnen die je gewoon wel lekker moet vinden. 

Lekkere witte wijnen

Een lekkere witte wijn die goed is om mee te beginnen is de Echo Indigo van de albert heijn. Een laag alcoholpercentage samen met een lekker frisse smaak zorgt voor een perfecte wijn om makkelijk en smakelijk weg te drinken. Goed wijntje dus om aan de gasten te geven en als het goed is geen klachten te ontvangen. Ook de Aliwan Undurraga is een bijzonder lekker wijntje. Veel zacht en tropisch fruit voor een lekkere zoete smaak. Past goed bij de kruidige keuken. Zeker een aanrader om te schenken bij een gezellig etentje. De witte wijn moet uiteraard ook goed bewaard worden. Hiervoor raad ik een wijnkoelkast kopen ten zeerste aan. Zo blijven de wijnen lekker lang goed, zodat het niet allemaal in een avond op moet. Hoewel dat wel lastig wordt met deze wijnen. 

Lekkere rode wijnen

Als je echt een lekker goedkope rode wijn wil dan is Château Coulon Rouge echt iets voor jou. Het is een kruidige en stevige wijn, die niet te glad is. Perfect voor lekker Hollandse gerechten zoals stoofgerechten en eigenlijk alles wat niet te verfijnd is. En het beste eraan is dat het nog geen zes euro kost. Je kan dus makkelijk een fles of twee inkopen voor een gezellige avond. Eentje die heel goed is voor de huidige temperaturen is de Casillero del Diablo. Perfecte wijn voor bij een stuk vlees van de barbeque. Met het aroma van zwart fruit, de duidelijke smaak van houtrijping, en een sterke toets vanilla, is het een bijzonder lekkere wijn. Omdat het dus zo goed past bij de barbeque kan je rustig een wijntje drinken in plaats van het gebruikelijke biertje of fris. Zo zijn er nog veel meer lekkere wijnen, maar daarvoor moet je zelf ook op verkenning gaan. Er blijven altijd nieuwe komen, en ook zeker niet allemaal zo goedkoop als deze. Wees niet bang om iets nieuws te proberen!