Mijn dochter wil op gitaarles

0
520

Voor mijn oudste dochter is een hobby zoeken altijd al een grote uitdaging geweest. Verschillende sporten al geprobeerd, zangclubjes, dansclubjes. Je kunt het zo gek niet bedenken. Mijn dochter had het al een tijdje niet meer gehad over een hobby zoeken tot vorige week. Ze gaf aan graag een instrument te willen bespelen. De motivatie was volgens mijn dochter erg groot, zij wilde ook in een bandje, net als haar beste vriendin.

 

 

Een twijfel tussen twee instrumenten bespelen

Mijn dochter gaf eerst aan piano te willen bespelen, echter gaf mijn man direct aan dat dit geen optie is. Mijn man zag het echt niet zitten om een piano in de woonkamer neer te zetten en vervolgens de hele avond in de herrie van dochterlief te zitten. Gitaar spelen vond zij ook leuk, dit vonden zowel ik als mijn man een veel beter idee. Mijn dochter kreeg wel gelijk instructies van mijn man, ze moet dan wel echt op gitaarles en ze moet ook gewoon wekelijks gaan. Mijn man is het namelijk wel erg zat, al die losse clubjes betalen voor niks. Gitaarles gaat ook weer geld kosten en er moet ook een eigen gitaar worden aangeschaft. Gelukkig heeft mijn buurvrouw nog een mooie gitaar liggen die mijn dochter mag lenen zodat, voordat wij weer een paar honderd euro hebben uitgegeven, eerst kan bepalen of zij dit wel echt zo graag wil.

 

 

Online gitaarles of in groepsverband

Het was nog even de vraag wat handig is wat betreft de gitaarlessen. Je kunt online een cursus volgen maar dit schijnt volgens mijn buurvrouw erg lastig te zijn. Daarnaast blijft mijn dochter dan thuis en wij vinden het wel erg belangrijk dat zij meerdere malen in de week in sociaal verband iets gaat doen. Dus we besloten te kijken naar het aanbod in de regio. Gitaarles wordt gelukkig op bijna iedere muziekschool gegeven, echter zijn de meeste muziekscholen in de omliggende dorpen inmiddels gesloten.

 

 

De aanmelding is verwerkt

Een dag later hadden we een goede locatie gevonden voor de gitaarles. Het was gelukkig in de buurt, een kwartiertje rijden. Ik had mijn dochter online aangemeld en ik kreeg een dag later een mail terug met de mededeling dat de aanmelding is verwerkt. Er stond ook in de mail wanneer zij voor het eerste verwacht wordt en nog een aantal huisregels werden erin vernoemd. Mijn dochter heeft er heel erg veel zin in, wij zitten nog steeds in spanning of dit nu wel écht de hobby is die zij graag wil uitoefenen.