Schoonheidsideaal? Je bent hoe dan ook een schoonheid en dat is ideaal!

0
556
grote maten kleding

Online wereld

In een maatschappij waar we allemaal zo online zijn, word je al snel steeds bewuster van je uiterlijk. Vroeger had je geen idee hoe je basisschoolvriendinnen opgegroeid zijn, en waren de enige mensen die je (half) naakt zag de lichamen die je tegenkwam op het strand. Dat was een redelijke afspiegeling van de bevolking. Tegenwoordig zie je overal foto’s van halfnaakte lichamen. Het is fijn dat we als maatschappij zo gegroeid zijn dat dit geen taboe meer is, maar het kan je beeld van hoe een normaal lichaam er uit hoort te zien behoorlijk verpesten. Uit onderzoek blijkt dat jonge meisjes een lichaam van een Victoria Secret model als normaal zien. Aangezien deze vrouwen er keihard voor werken en natuurlijk er niet zo uit zien door lekker een hamburger te eten, is dat geen goed beeld om na te streven. Sterker nog, voor de meeste vrouwen is het volstrekt onhaalbaar. Dat zorgt voor ontevredenheid over het eigen lichaam. En dat is natuurlijk helemaal niet nodig!

Natuurlijke weegschaal

Of je nou van nature wat slanker bent, of wat voller, het is allemaal goed.  Het gaat er om dat jij luistert naar je innerlijke evenwicht en van jezelf blijft houden. Als je wat voller gebouwd bent kan je namelijk lijnen tot je een ons weegt (figuurlijk!), maar zal je lichaam altijd proberen terug te keren naar dit hogere getal. Daar is je lichaam namelijk op geijkt, en daar hoef je je helemaal niet slecht om te voelen.  Dit is hoe jij geboren bent en bedoeld bent te zijn, en dat is helemaal prima! Daarnaast zal je niet gelukkig worden van het nastreven van zo een onhaalbaar ideaal. Je wordt gelukkig van tevreden zijn met jezelf. En dat heb je helemaal zelf in de hand!

Kleding

Het belangrijkste is dat je je lichaam goed blijft verzorgen. Je lichaam is immers het machientje waarmee je het nog heel wat jaren moet doen, dat verdient echt wel wat aandacht! Eet gezond, beweeg voldoende, en zorg dat je kleding koopt waar jij je echt mooi in voelt. Is die in de winkel niet altijd even goed te vinden? Maak je zelf dan niet ongelukkig met de kleine hoek passende kleding die over het algemeen in de normale winkels te vinden is. Tegenwoordig zijn er genoeg online winkels waar je als wat vollere vrouw je slag kan slaan. Steeds meer winkels begrijpen dat je er als vollere vrouw alsnog geweldig uit kan zien in een outfit en verkopen daarom grote maten kleding. Ze zeggen niet voor niets dat kleding de vrouw maakt. Shoppen maar!