Je gaat verder in het leven

0
1386

Het leven gaat alleen maar om voorruitgang. Iedereen vult zijn of haar dag weer anders in en daardoor wordt iedereens leven weer een beetje anders. Wat voor de één werkt, kan voor de ander helemaal niet werken en andersom. Toch vinden we het altijd wel fijn om ergens naartoe te werken. Natuurlijk moet je ook in het moment leven maar op de lange termijn kan naar iets toewerken wel helpen in je ontwikkeling als mens. En dat ‘naar iets toewerken’ dat kan om groten en kleine dingen gaan.

Iets nieuws geleerd

Zo kan het zijn dat je graag iets nieuws wilt leren. Misschien heb je een bepaalde activiteit of hobby voorbij zien komen, iets dat je boeit. Dan kan het zomaar zo zijn dat je graag wilt leren hoe je zo’n activiteit uitvoert, of hobby beoefent. Het opdoen van nieuwe vaardigheden maakt ons rijker als mens. We verbreden ons perspectief ermee maar ook ons persoonlijk ‘kunnen’. Dat is toch een bijzonder iets.

Een verrijking van je leven

Het is dus een toevoeging aan ons leven. Want stel nu dat jij je rijbewijs voor je motor hebt gehaald. Dat is dan niet niks. En wanneer je dat papiertje op zak hebt, wil je er waarschijnlijk ook wat meedoen. Misschien wil je wel geld lenen voor een motor. Dan heb jij zo een race monster waarmee je zelf (op een veilige manier) de snelweg op kunt. Zoiets kan dan echt een verrijking zijn, het is iets wat bij kan dragen aan ons geluk gedurende de ‘gewone’ dag.

In huis of op kantoor

Maar het zou ook kunnen zijn dat je een ommekeer wilt maken op persoonlijk gebied. Zo’n beslissing heeft vaak een hele impact op je dagelijks leven. Het idee van een eigen bedrijf starten bijvoorbeeld, dat kan spannend en heel ver weg lijken maar het is vaak dichterbij dan je denkt. En daardoor kan je spannende of uitzichtloze situaties ineens in een heel ander licht zien.

Geen enkel probleem

Want met een goed plan, kom je vaak al een heel eind. Zelfs als je niet op zoek bent naar het verwezenlijken van je dromen op carrièregebied, kan er een hoop. Zo kan je, als je wat extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld een persoonlijke lening aanvragen. Bijvoorbeeld bij de financiering van een auto, motor, of wellicht als bijdrage bij iets anders. Hier moet je natuurlijk wel verantwoordelijk mee omgaan, maar de mogelijkheid is er en daarmee komen je dromen weer een stapje dichterbij.