Ik wil van mijn auto of motor af

0
1610

Een auto snel verkopen of een motor verkopen vinden mensen vaak een moeilijke opgave. Je bent bijvoorbeeld toe aan iets nieuws of gaat een grote reis maken waarbij een auto of motor niet meer nodig is. Hoe pak je zoiets nou aan en wat is hiervoor allemaal nodig om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen?

Laat alles goed nakijken 

Bij een auto snel verkopen hoort natuurlijk niet alleen een koper. Hier gaan een aantal dingen aan vooraf. Zo is het verstandig om jouw auto goed na te laten kijken door een garage. Wanneer je een recente check hebt laten doen en de juiste papieren bij je hebt, dan is de kans dat je de auto snel verkoopt veel groter. Hiervoor zit er namelijk minder risico aan de koop dan wanneer je geen idee hebt in welke staat jouw auto verkeerd. Voor een motor verkopen geldt natuurlijk hetzelfde. 

Welk verkoopkanaal past goed bij jou?

Wanneer je de auto of motor goed hebt na laten kijken is de volgende stap natuurlijk het bepalen van het verkoopkanaal. Hier zijn een aantal verschillende manieren mogelijk. Zo kan je via de ouderwetse manier een briefje aan de auto of motor hangen en hopen op de juiste voorbijganger. Tegenwoordig zijn er online veel meer mogelijkheden. Een auto snel verkopen kan online een effectieve manier zijn. Vaak levert dit veel kijkers en geld op. Het zal wel wat meer tijd in beslag nemen dan dat je het bij een dealer inlevert. Dit is meteen de volgende optie. Deze optie is snel, maar het levert je waarschijnlijk minder geld op dan dat je de prijs volledig zelf kan bepalen. Net zoals bij een auto is het bij een motor verkopen verstandig om zoveel mogelijk goede foto’s te maken. Dit geeft een goed beeld van de auto of motor en zorgt ervoor dat je er sneller vanaf bent. 

Een goede prijs is altijd belangrijk

Als laatste maar zeker geen onbelangrijke stap is het bepalen van de juiste prijs. De juiste prijs heb je natuurlijk niet zo een-twee-drie gevonden. Dit kost wat tijd en het is verstandig om hier goed onderzoek naar te doen. Zo kun je kijken naar vergelijkbare auto’s of motoren en een inschatting maken in hoeverre je hiervan kan afwijken. Niet alleen de buitenkant is hierbij belangrijk om in mee te nemen. De afgelegde kilometers en het bouwjaar kunnen een grote factor spelen in de uiteindelijke verkoopprijs. Kortom, een auto snel verkopen of een motor verkopen kan je prima zelf doen, als je maar genoeg research doet.