Inbouwspots badkamer geven de perfecte verlichting

0
459
Inbouwspots badkamer

Inbouwspots badkamer behoren tot de beste verlichting voor in je badkamer. Naast de prettige sfeer die ze geven in je badkamer, zijn ze ook erg praktisch en nemen nauwelijks ruimte in beslag. Het is wel belangrijk om erop te letten waar je de spots in de badkamer plaatst. Je kan kiezen voor felle spots die je niet kunt dimmen, maar er zijn ook veel dimbare spots die je kunt gebruiken in je badkamer. Als je extra sfeer wilt creëren in je badkamer, dan kun je het beste gaan voor dimbare spots. Je kunt dan zelf bepalen hoe je het licht wilt hebben. Bij dimbare spots in de badkamer horen leddimmers. Deze moet je apart bestellen.
Inbouwspots badkamer

Inbouwspots geschikt voor in de badkamer

Inbouwspots zijn zeker geschikt voor in de badkamer. Wel is het noodzakelijk eerst even te controleren of de spots direct boven de douche of gootsteen geplaatst kunnen worden. Het controleren doe je door te kijken of de spots het nummer IP65 hebben. Deze letters en cijfers geven namelijk aan dat de spots gekeurd zijn en dus in de badkamer opgehangen kunnen worden. Ze zijn dan getest en kunnen tegen vocht en (spat-)water.

Verschillende zones in de badkamer

Ook moet je letten op de zones. Er zijn verschillende zones in een badkamer die invloed hebben op de locatie van de spots. Zone 0 is de ruimte in het bad of de douchebak. Zone 1 is direct boven de douchebak of bad tot 2,25 meter hoog. Zone 2 is de zone met een straal van 60 cm om het bad of om de douche. Tot slot is zone 3 de zone op meer dan 60 cm afstand van bad, wastafel of douche.

Geld besparen met inbouwspots

Wanneer je kiest voor inbouwspots in je badkamer, kies je voor geld besparen. Doordat je LED spotjes gebruikt in je badkamer heb je een lagere energierekening. LED lampen zijn namelijk zuiniger dan spaarlampen en geven direct goed en fel licht zonder eerst te knipperen. Bovendien kun je LED lampen vaker aan-en uitschakelen dan spaarlampen. Dat wil zeggen dat de LED lampen minder snel kapot gaat dan spaarlampen wanneer je deze vaak aan en uit zet. Inbouwspots zijn dus niet alleen praktisch en makkelijk, ze gaan bovendien lang mee en zijn goed voor het milieu. Daarnaast bespaar je veel geld op de korte en lange termijn. Het is dus zeker het overwegen waard als je nieuwe lampen zoekt voor in de badkamer.