Het succes van de eeneiige tweeling Dean en Dan Catan

0
438

Tegenwoordig vind je dit prestigieuze modemerk overal ter wereld. Vrijwel ieder jaar opent er wel een nieuwe winkel op een exclusieve locatie. Van de eerste flagship store in Milaan tot winkels in de grootste steden ter wereld. Ik heb het natuurlijk over het modehuis Dsquared2. Dit is wereldwijd een van de meest originele merken in de modewereld. Het is tevens een merk met een rijke, interessante geschiedenis. Zelf ben ik al jaren fan van het merk. Van sweaters en shirts tot broeken en sportkleding – bij Dsquared2 hebben ze het allemaal. En het hoge prijskaartje? Dat is het meer dan waard naar mijn mening.

Een stukje geschiedenis

Het modehuis Dsquared2 werd in 1995 opgericht in Milaan, Italië door de eeneiige tweeling Dean en Dan Catan. Deze tweelingbroers doen vanaf dag één al alles samen en verlaten elkaars zijde nooit. Dean en Dan zijn Canadese modeontwerpers, radiopersoonlijkheden en zakenmannen. Ja, je leest het goed, ze zijn Canadees. De mannen zijn in Canada opgegroeid in een gezin van maar liefst negen kinderen. Ze zijn in 1983 samen naar New York afgereisd om een studie aan de prestigieuze Parson’s School te voltooien. De broers verhuisden in 1991 naar Milaan waar zij als designers voor het modehuis Gianni Versace en het denim merk Diesel werkten. Met hun passie en liefde voor mode, lanceerden ze in 1995 hun eigen modehuis: Dsquared2. 

Dsquared2 voor vrouwen

In de loop der jaren is het modemerk Dsquared2 ontzettend hard gegroeid. Tegenwoordig is de opvallende kleding overal ter wereld verkrijgbaar. De populariteit van het merk groeit alsmaar. Eind 2000 gaf Madonna de broers de opdracht om 150 items te ontwerpen voor haar Drowned World Tour in 2001. Tevens ontwierpen de broers kleding voor haar Don’t Tell Me videoclip. Ook wereldster Rihanna was verbonden aan het merk Dsquared2. Zo verscheen ze tijdens de Dsquared2 fashionshow in Milaan in 2007 op het podium. Zo is het merk door vrouwelijke wereldsterren nog verder op de kaart gezet. Voor vrouwen biedt het merk dan ook een breed assortiment aan kleding, schoenen en accessoires. Items met opvallende materialen, prints en kleuren.

Dsquared2 voor mannen

Ook voor mannen voert modehuis Dsquared2 een breed assortiment aan. Deze items kenmerken zich, net als de items uit de vrouwencollectie, door een combinatie van Canadese en Italiaanse invloeden. Geheel passend bij de achtergrond van de tweelingbroers. Hou je van items die uniek zijn? Dan ben je bij Dsquared2 aan het juiste adres. Hier vind je jeans zoals je ze nergens anders ziet. Jeans waarvan de pijpen verschillen van kleur bijvoorbeeld, lekker opvallend. Of jeans met een grote, opvallende opdruk op één van de pijpen. Het kan allemaal met Dsquared2.