Handige ideeën voor de volgende vakantie

0
567

Als je een vakantie had geboekt voor het voorjaar, dan ben je een van de velen die helaas alles heeft moeten annuleren. Zelf zit ik ook in eenzelfde situatie. Ik zou namelijk heerlijk op een stedentrip naar Kopenhagen gaan, maar vanwege de huidige situatie en de COVID-19 maatregelen zit dat er dus niet meer in. Nou kan ik een hele blog volschrijven over hoe vervelend dat is, maar daar schiet niemand iets mee op. Dus wat doe je dan? Dan ga je lekker bedenken hoe de volgende vakantie eruit komt te zien! Ik probeer altijd redelijk positief te blijven, want het is zoveel makkelijker om te klagen en met de rest daarin mee te gaan. Om je te helpen, deel ik in deze blog wat handige ideeën voor de volgende vakantie!

Dichtbij maar toch even weg

Hoe de zomervakantie eruit komt te zien, weet eigenlijk nog niemand. Dit maakt het extra lastig om iets te planning voor die tijd. Hierdoor heb je in feite nog twee opties: de kans wagen of wachten tot er meer bekend is. Uiteraard zitten er risico’s verbonden aan beide mogelijkheden. Doe je het eerste? Dan raad ik je aan om een vakantie uit te zoeken dat eventueel dichtbij is maar waardoor je toch even weg bent. Denk bijvoorbeeld aan ergens in Nederland, maar dan in een regio waar je nog niet eerder bent geweest. Zo woon ik in Zuid-Holland en lijkt het me heerlijk om een paar weken te vertoeven in Groningen of Limburg. 

Snel boeken en alles regelen

Besluit je te wachten totdat er meer informatie is en je zeker weet dat je op vakantie kunt? Dan is het wel handig als dit voor jouw werk ook geen probleem is. De kans is namelijk groot dat je niet de enige bent. Meerdere bedrijfseigenaren vrezen er dan ook een beetje voor dat straks iedereen tegelijk zijn vakantiedagen wil opnemen. Tip van mij: bespreek van tevoren wat mogelijk is. Vindt jouw baas het bijvoorbeeld oké dat je een paar dagen van tevoren laat weten dat je op vakantie gaat of niet? Is er daarnaast nog een bepaalde regeling dat anderen voorrang krijgen? Kortom, inventariseer goed wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens kun je gemakkelijk en snel jouw ideale vakantie alsnog boeken, zodra we weer mogen.

Vakantie in andermans huis

Eerlijk is eerlijk: vakantie in eigen huis klinkt inmiddels niet zo verleidelijk meer. Na al het thuiswerken of in zelfisolatie zitten, willen we eigenlijk juist even weg. Maar hoe? Als je door omstandigheden geen budget meer voor vakantie heb, dan is er nog een alternatief. Spendeer een paar dagen of een week in het huis van een ander! Heb je bijvoorbeeld goede vrienden die in een ander dorp of stad wonen? Doe dan een huisruil! Zo ben je er toch even tussenuit en ervaar je meer “vakantie” dan als je in jouw eigen huis blijft. Bovendien waardeer je op die manier jouw eigen stekkie toch weer even wat meer.