Eerste smartphone

0
318
telefoonabonnement

Toen het tijdperk van smartphones aanbrak zat ik op de middelbare school. Voor smartphones liep iedereen nog rond met mobieltjes die je open moest klappen, en drie keer de 1 moest indrukken om een C te typen. Mijn eerst smartphone was redelijk goedkoop. De markt kwam net op en grote ontwikkelende bedrijven hadden pas net het gat in de markt gezien. Rond deze tijd was ik 15, en had ik net mijn eerste baantje. Ik verdiende, terugkijkend op toen, heel weinig. Voor een vijftien jarige leek dit natuurlijk veel. Ik wilde heel graag een smartphone kopen, en begreep dat ik hiervoor moest gaan sparen.

Elektronische hebberigheid

Helaas wilde ik niet alleen een smartphone. Ik was dol op computeren, en spaarde ook voor een game PC, een Nintendo en een Playstation. De realiteit was dat dit allemaal veel geld kostte, en mijn salarisstrookje was niet heel groot. Na lang sparen, besloot ik dat ik het allerliefst een smartphone wilde hebben. Ik gooide al mijn spaargeld er tegenaan. Eindelijk, daar was ie, mijn eerste smartphone. Ik was er ontzettend blij mee, maar het lange sparen beviel mij totaal niet. Ik kon geen geld aan andere kleine dingen uitgeven, en het duurde eigenlijk ook wel heel erg lang. Dit was bijzonder, want zo duur was mijn eerste smartphone niet. Ik besloot dat ik dit in de toekomst op een andere manier wilde gaan doen. Want hoe blij ik ook was, vroeg of laat komt er een nieuwer model uit. En mijzelf kennende, wilde ik deze gelijk hebben.

Allernieuwste model

Een aantal jaren later, op mijn achttiende verjaardag, zag ik op het Tech nieuws dat mijn favoriete smartphone maker een nieuw model uit ging brengen. Na mijn eerste baantje werkte ik nu op een nieuwe plek die veel beter verdiende. Helaas, zoals verwacht, had de smartphone maker door hoe gewild zijn product was. Dit resulteerde in hoge prijsstijgingen. Ik begon te rekenen, en zag dat ik wel 4 keer zo lang aan het sparen zou zijn als voor mijn eerst mobieltje. Dit vond ik toen zo lang duren, en wilde eigenlijk ook een nieuwe TV gaan kopen. Ik ging online kijken, en zag daar een link naar een website met telefoonabonnementen. Ik kon met een kleine aanbetaling. Hierna met maandelijkse bedragen, een toestel kopen. Ik hoefde niet lang te sparen en kon ook de TV kopen die ik al zo lang wilde. Na een tijdje kwam mijn nieuwe toestel binnen. Wat was ie mooi! En het beste was; ik heb er niet eens voor hoeven sparen.