Drie tips voor alle beginnende studenten

0
472

Ben jij dit jaar eerstejaars student? Dan zit je als het goed is nu al een maandje in het studentenleven. Ben je hierdoor een beetje overweldigd en weet je nog niet zo goed hoe je al die tentamens aan moet pakken? Geen zorgen, dit is iets wat bijna iedere student ervaart. En in deze blogs help ik je een handje door tips te delen om dit jaar goed door te komen. 

Zelfstudie is belangrijk

Het grootste verschil tussen studeren en de middelbare school, is dat niemand meer je huiswerk controleert of zegt wat je moet doen. Dit is aan de ene kant natuurlijk hartstikke fijn. Toch is dit ook een beetje gevaarlijk. De verleiding is nu namelijk wel heel groot om die opdrachten maken in te ruilen voor een afleveringetje Netflix. Wees hier bewust van en let hier goed op. Voor je tentamen zul je erg veel stof moeten kennen, dus het is niet te doen om hier een aantal dagen van te voren mee te beginnen. Probeer dus echt regelmatig bij te blijven met alle opdrachten en literatuur. Geloof me, als volgende maand de tentamens eraan komen ben je mij dankbaar!

Zorg voor de juiste materialen

Toen ik begon met studie, had ik geen flauw benul wat ik allemaal nodig had. We kregen geen boekenlijst en ik voelde me te oud om rond te struinen op de ‘back to school’ afdeling van de Bijenkorf. En eerlijk gezegd, zoveel heb je ook helemaal niet nodig voor je studie. De belangrijkste materialen zijn boeken en een goede laptop. Heb je nog geen goede laptop? Dan is dit het moment om in eentje te investeren. Hiernaast zul je nog een paar kleine dingen aan moeten schaffen om je leven wat makkelijker te maken. Denk aan een rekenmachine, ordner en wat collegeblokken. 

Heb een beetje lol

Natuurlijk is studie hartstikke belangrijk en wil je graag je tentamens halen. Toch wil ik je op het hart drukken om hier niet teveel over te stressen. Je studententijd is hartstikke leuk en bijna ieder volwassen persoon zou weer terug willen. Zorg er dus ook voor dat je een beetje geniet en lol maakt. Geen zorgen, je kunt je jaar nog steeds prima halen! Ga lekker uit met je vrienden of sluit aan bij een studentenvereniging. Studeren is natuurlijk het belangrijkst, maar lol maken staat zeker weten op de tweede plaats.