Beginnen met vastgoed investeren

0
570

Ondanks de huidige pandemie is er nog altijd een ontzettend huizentekort in Nederland. Sinds de hypotheek crisis van 2008 is de huizenmarkt ontzettend gestegen en investeerders zullen in sommige gebieden in Nederland in de afgelopen tien jaar de waarde van hun appartement of huis zien verdubbelen. De vraag is dan misschien voor jonge investeerders en ondernemers of het nu ook niet een goede tijd is om in vastgoed te investeren. De meeste voorspellingen van zowel de overheid als vastgoedontwikkelaars is dat in de komende jaren de krapte op de woningmarkt alleen nog maar zal toenemen. Het is nu dus nog altijd een goed moment om te investeren in vastgoed. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beginnen met investeren in vastgoed.

Financieel stabiel

Veel mensen denken dat je voor een vastgoedinvestering gigantisch veel kapitaal moet hebben. Dit is niet zozeer waar, maar wat wel belangrijk is, is dat je financieel stabiel bent. Het krijgen van een hypotheek is een stuk moeilijker wanneer je bijvoorbeeld nog studieschulden hebt. Probeer dus zo snel mogelijk je studieschulden af te betalen en natuurlijk met zo min mogelijk studieschulden van je opleiding af te komen. Daarnaast wil je ook geen grote schulden hebben op bijvoorbeeld je creditcard. De volgende stap is natuurlijk dat je moet sparen voor de initiële investering. Alhoewel je bij een koopwoning voor jezelf al vaak een hypotheek kunt aanvragen met een initiële investering van 10 of 20 procent, is dit bij een beleggingsinvestering vaak wat hoger. Je zult zo’n 30 procent moeten neerleggen voor een hypotheek en afhankelijk van de kosten van je investering zul je dus wel goed moeten sparen.

Uitbreiden

Wanneer je een eerste investering hebt gedaan die succesvol is, waar zowel de waarde van de woning toeneemt en je meer inkomen krijgt uit de huur dan je betaald aan hypotheek en bijkomende kosten dan kun je gaan denken aan een tweede investering. Er zijn vastgoedinvesteerders die meer dan honderd investeringen hebben. Een slimme methode om je vastgoedinvesteringen uit te breiden is om rondom dezelfde locatie te investeren. Sommige vastgoedinvesteerders focussen zelfs op dezelfde gebouwen waar ze dan meerdere appartementen aanschaffen. Op deze manier wordt het management met huurders en onderhoud wat gemakkelijker. Verder kan het slim zijn om VvE Beheer aan te schaffen. VvE beheer Amsterdam is bijvoorbeeld een bedrijf dat focust op het beheren van vastgoed in Amsterdam en uitstekend werk verricht voor vastgoedinvesteerders. Denk zowel aan financieel management als onderhoudsmanagement. Vve Amsterdam is een uitstekende keuze wanneer je veel vastgoed investeringen in Amsterdam en omgeving hebt gedaan.