Home Blog

Welke elektrische fiets past bij mij?

0

U kent het wel: je bent lekker aan het fietsen door de weilanden met je familie of een groep vrienden of vriendinnen. Iedereen heeft het naar z’n zin en geniet van het heerlijke lenteweer wat zojuist heeft plaatsgemaakt voor de natte regenbuien van januari en februari. Alles gaat goed totdat jullie een heuvel tegenkomen. Iedereen trapt stug door en probeert met zo veel mogelijk snelheid de heuvel op te komen. U doet uw best, maar uw gezelschap fietst prompt aan u voorbij. U staat op een bepaald moment misschien zelfs stil op de heuvel, waardoor afstappen de enige overgebleven keuze is. Naast de mogelijke vernedering die u nu voelt, prikt er een vraag doordringend in uw hoofd: hoe kan iedereen zo snel zijn?!

Het elektrische tijdperk

Het antwoord is vrij simpel. Elektrische fietsen zijn in vrijwel geen tijd ontzettend populair geworden. Toen de uitvinding net pas de markt op kwam dacht men nog dat ze overbodig zouden zijn, er bestaan immers al scooters en bromfietsen. Maar de elektrische fiets is anders op vele vlakken. Een van deze verschillen kunnen we terugvinden in de doelgroep. Scooters en bromfietsen worden voornamelijk gebruikt door jongeren die een leeftijd van zestien jaar of ouder hebben en niet kunnen wachten om op een gemotoriseerd voertuig te springen en richting de horizon te rijden. Hierin zijn elektrische fietsen anders. De meeste elektrische fietsen worden gebruikt door gepensioneerden en mensen boven de 50 jaar oud. Deze groep bestaat uit mensen die nog vollop van het schitterende Nederlandse landschap willen genieten maar er niet meer zo snel doorheen kunnen fietsen. Als u binnen deze groep valt vraagt u zich waarschijnlijk af: welke elektrische fiets past het beste bij mij?

Neem het gemiddelde

Het antwoord kan zeer gecompliceerd zijn, maar daar gaan we hier niet voor. Zoals eerder gezegd hebben veel mensen al een elektrische fiets, dus het helpt om simpelweg te kijken naar welk type op dit moment het populairst is. Uit een snelle zoektocht blijkt dat een elektrische fiets middenmotor de populairste keuze is. Waarom is dit? Eén van de grote voordelen van een middenmotor is dat de aandrijving plaatsvindt op de ketting en niet in het wiel. Dit zorgt voor een natuurlijk aanvoelende ondersteuning en wordt door veel mensen als erg prettig ervaren. Daarnaast ligt het zwaartepunt door de laagliggende middenmotor heel laag. Dit helpt met het maken van bochten en maakt dat het sturen van de fiets over het algemeen natuurlijker aanvoelt. Daar heeft u onze keuze, de elektrische fiets met middenmotor is waar u voor moet gaan!

3 tips voor het organiseren op werk

0

Nu de kantoren minder vol bezet zijn en de magazijns vol staan of overuren draaien, kom je misschien wel tot de ontdekking dat het een bende is. Spullen zijn kwijtgeraakt, documenten misplaatst en de frustratie slaat toe: het is tijd om het zooitje te organiseren! Het opruimen en organiseren van dingen is niet voor iedereen weggelegd. Daarom besloot ik vandaag 3 tips te geven hoe je te werk moet gaan. Dankzij deze handige tips is alles ook op jouw werkplek binnen een mum van tijd georganiseerd!

1. A place for everything and everything in its place

Laten we beginnen bij het begin: heb je een plekje voor bepaalde spullen? Wanneer je niet weet waar je iets moet opbergen, dan eindigt het al snel op een stapel en voor je het weet ben je dat ene document toch kwijt. De eerste stap om iets te organiseren is door spullen een eigen plekje te geven. Vandaar ook het gezegde: a place for everything and everything in its place. Zodra je namelijk weet waar iets moet, is het opruimen en opgeruimd houden aanzienlijk makkelijker. Hiervoor kun je organisers gebruiken als het om documenten gaat. Voor zware of belangrijke spullen raad ik eerder kunststof bakken of robuuste vouwkratten aan. Werk je op kantoor bij een bedrijf werkzaam in de logistiek? Misschien heeft het magazijn nog wat vouwkratten beschikbaar die je kunt inzetten.

2. Regelmaat voor orde

Het organiseren begint dus met alles een plekje geven. Vervolgens moet je die verdeling ook hanteren. Om de orde als het ware te behouden, is het belangrijk dat er enige regelmaat is in de opruimwerkzaamheden. Na verloop van tijd sluipen onze oude gewoontes er namelijk weer in. Je moet een “nieuwe gewoonte” maken van het opruimen. Plan het dan ook in de agenda. Reserveer eens in de twee weken op alles weer even aan kant te maken. Hierdoor hoef je steeds maar een beetje op te ruimen en geniet je van telkens weer van een heerlijk opgeruimde werkplek.

3. Betrek collega’s bij het opruimen

Ten slotte raad ik je aan om het niet in je eentje te doen. Je zit immers (waarschijnlijk) ook niet alleen op kantoor. Betrek daarom gerust je collega’s erbij. Samen de verantwoordelijkheid delen maak het opruimen stiekem ook wat makkelijker. Bovendien zorg je er op deze manier ook voor dat het netjes blijft – zelfs als je straks (eindelijk) een keertje op vakantie bent. Zo helpt het enorm om een rooster op te hangen voor bijvoorbeeld het opruimen van de kantine of het leeghalen van alle bureau’s. Hoe groot of hoe klein de handeling ook is: alle kleine beetjes helpen!

Handige ideeën voor de volgende vakantie

0

Als je een vakantie had geboekt voor het voorjaar, dan ben je een van de velen die helaas alles heeft moeten annuleren. Zelf zit ik ook in eenzelfde situatie. Ik zou namelijk heerlijk op een stedentrip naar Kopenhagen gaan, maar vanwege de huidige situatie en de COVID-19 maatregelen zit dat er dus niet meer in. Nou kan ik een hele blog volschrijven over hoe vervelend dat is, maar daar schiet niemand iets mee op. Dus wat doe je dan? Dan ga je lekker bedenken hoe de volgende vakantie eruit komt te zien! Ik probeer altijd redelijk positief te blijven, want het is zoveel makkelijker om te klagen en met de rest daarin mee te gaan. Om je te helpen, deel ik in deze blog wat handige ideeën voor de volgende vakantie!

Dichtbij maar toch even weg

Hoe de zomervakantie eruit komt te zien, weet eigenlijk nog niemand. Dit maakt het extra lastig om iets te planning voor die tijd. Hierdoor heb je in feite nog twee opties: de kans wagen of wachten tot er meer bekend is. Uiteraard zitten er risico’s verbonden aan beide mogelijkheden. Doe je het eerste? Dan raad ik je aan om een vakantie uit te zoeken dat eventueel dichtbij is maar waardoor je toch even weg bent. Denk bijvoorbeeld aan ergens in Nederland, maar dan in een regio waar je nog niet eerder bent geweest. Zo woon ik in Zuid-Holland en lijkt het me heerlijk om een paar weken te vertoeven in Groningen of Limburg. 

Snel boeken en alles regelen

Besluit je te wachten totdat er meer informatie is en je zeker weet dat je op vakantie kunt? Dan is het wel handig als dit voor jouw werk ook geen probleem is. De kans is namelijk groot dat je niet de enige bent. Meerdere bedrijfseigenaren vrezen er dan ook een beetje voor dat straks iedereen tegelijk zijn vakantiedagen wil opnemen. Tip van mij: bespreek van tevoren wat mogelijk is. Vindt jouw baas het bijvoorbeeld oké dat je een paar dagen van tevoren laat weten dat je op vakantie gaat of niet? Is er daarnaast nog een bepaalde regeling dat anderen voorrang krijgen? Kortom, inventariseer goed wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens kun je gemakkelijk en snel jouw ideale vakantie alsnog boeken, zodra we weer mogen.

Vakantie in andermans huis

Eerlijk is eerlijk: vakantie in eigen huis klinkt inmiddels niet zo verleidelijk meer. Na al het thuiswerken of in zelfisolatie zitten, willen we eigenlijk juist even weg. Maar hoe? Als je door omstandigheden geen budget meer voor vakantie heb, dan is er nog een alternatief. Spendeer een paar dagen of een week in het huis van een ander! Heb je bijvoorbeeld goede vrienden die in een ander dorp of stad wonen? Doe dan een huisruil! Zo ben je er toch even tussenuit en ervaar je meer “vakantie” dan als je in jouw eigen huis blijft. Bovendien waardeer je op die manier jouw eigen stekkie toch weer even wat meer.

Nederland in quarantaine? Koop een game pc

0

Nu we in Nederland massaal thuis moeten blijven zit er niets anders op dan proberen jezelf zo goed mogelijk te vermaken. Veel jonge mensen zullen dat ongetwijfeld doen met een game console naar keuze. Dit is natuurlijk niet alleen voor jonge mensen bedoeld, volwassenen kunnen ook nog prima gamen! Waar vroeger ganzenbord op tafel werd gezet, duiken we nu in de online wereld. In deze blog vertel ik je alles over een game pc.

Game PC versus console

We kennen natuurlijk allemaal de bekende game consoles wel. Playstation en Xbox zijn de absolute toppers op dit gebied, maar in een aparte niche heeft de Nintendo Switch ook een hoge populariteit. Game PC’s worden meestal gezien als de console voor de ultieme gamer, of de ultieme nerd zoals dat ook wel eens genoemd kan worden. De game PC onderscheidt zich meestal op het gebied van graphics, die vele malen beter zijn. De PlayStation, Xbox en Nintendo onderscheiden zich doordat ze met een controller, liggend op de bank, te besturen zijn. Dat maakt de drempel om een gamer te zijn natuurlijk veel lager.

Welke games kun je spelen?

Met een goedkope game pc kun je eigenlijk ook gewoon alle bekende games wel spelen. Games worden voornamelijk gespeeld via de bekende platformen Steam, Origin en Uplay. Origin is het platform van de bekende Amerikaanse game ontwikkelaar EA en Origin komt van het iets kleinere Ubisoft. Steam is het meest gebruikte platform en onderdeel van Valve, wat in 1999 de bekende shooter Countertrike uitbracht. Op deze drie platformen kun je veel games downloaden en spelen. 

Favoriete games

Mijn favoriete spellen zijn FIFA en Assassins Creed. De eerst genoemde kennen we natuurlijk allemaal wel, het bekende voetbalspel wat zowel online als offline gespeeld kan worden op een game PC. Ik ben vaak actief op de Playstation en ook Assassins Creed staat daar hoog bovenaan in mijn favorieten lijst. Dit avontuurlijke spel laat mij behoorlijk meeslepen in het verhaal. 

Ben je op zoek naar een Game PC maar weet je nog niet precies wat je er uiteindelijk mee wil gaan doen? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, maar het belangrijkste is dat je uiteindelijk gewoon ontzettend veel plezier in het gamen gaat beleven. 

Smoking hot!

0

Als je een gala, feest of een chique diner gaat, wil je je natuurlijk wel netjes aankleden. Zeker als het gaat om een evenement georganiseerd vanuit je baan, bijvoorbeeld. Veel bedrijven geven tenslotte gala's, borrels, en diners. Deze kunnen van 'gezellig biertje op de bank' tot chique afgehuurde 'private diningroom' verschillen. Bij kleine bedrijven heb je vaker de gezellige vrijdagmiddag borrel, waarbij er rond een uurtje of vier al een biertje op tafel wordt gezet. De opdrachten worden afgerond (of: uitgesteld naar maandag) zakken vol met nootjes worden in kommetjes geleegd, de muziek gaat van rustige lounge naar hitjes en de gezellige verhalen komen naar boven.
Hiervoor hoef je zeker geen speciale outfits aan te schaffen, tenzij je op een kantoor werkt waar ze strenge kledingsvoorschriften hanteren. Op de nonchelante en vaak wat kleinere kantoren kan je gerust aankomen op werk in een trui, spijkerbroek en sneakers. De wat meer vooraanstaande of grotere kantoren hechten waarde aan pantalons, nette schoenen en colbertjes. En wat je vaak bij bedrijven zoals op Wall Street ziet, of bij een bedrijf dat een reputatie heeft waar te maken (zoals een bank) is een mooi net pak. Deze laatste bedrijven pakken feesten en evenementen groter aan. En wat je dan draagt, is bijvoorbeeld een smoking. Dit nette zwarte pak (ook verkrijgbaar in andere printjes af en toe) is vooral bekend geworden uit de beroemde James Bond films. Het heet niet voor niks; 'smoking hot!'

Uitje.

Werk is niet de enige plek waar je smokings aan kunt of hoeft, hoor. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft! Over het algemeen gaat men feestelijk gekleed en dragen vrouwen graag een jurk, rok, hakken, of wellicht een broekpak. Mannen dragen al vaker een pak naar werk, dus voel je vooral vrij om eens lekker uit te pakken. Helaas zijn er niet zo veel kleding opties voor een man als voor een vrouw, dat wil zeggen, in rokken/rokjes/jurken/broeken/leggings variant, dus als een man dan een kans ziet zich mooi aan te kleden: zeker pakken!

De films.

Ik geloof heilig dat je beter kan voelen, door er beter uit te zien. Als je gewend bent om dag in dag uit in slobberkleding te lopen, ga je je misschien ook wel meer zo voelen. Als je lekker doucht, je haar doet, baard trimt, en een mooi pak aandoet, zie je eruit alsof je alles onder controle hebt. En wellicht voel je je ook wat meer zo! Daarnaast is de smoking zo in ons algemene geheugen geprint als de outfit van James Bond, hoe kun je je daar nou niet sophisticated in voelen? Als je er zin in hebt kun je hem gewoon vaker dragen.
Draag je smoking ook gewoon een keer naar de kroeg en bestel een biertje. Shaken, not stirred.

Technici van de toekomst

0

Technische vakmensen zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. Veel technici van dit moment zijn tussen de 40 en 65 jaar. Het is dus belangrijk dat er geen gat ontstaat wanneer deze vakmensen stoppen met hun werkzaamheden. Daarbij is de concurrentiepositie van Nederland deels afhankelijk van de kwaliteit van de technici.

Ook in 2020 is er daarom weer veel vraag naar technisch opgeleide werknemers. En dat is ook niet zo gek, tal van bedrijven kunnen soms prima met wat minder leidinggevenden draaien, maar technici zijn onmisbaar. Maar waarom worden technische vacatures dan nog niet voldoende gevuld?

Een tekort aan technische vakmensen

Wanneer je antwoord zoekt op deze vraag komen er voornamelijk eigenlijk twee redenen naar voren; imago en aanzien. 

Allereerst is het imago van de technische beroepen niet al te best. Zo zou er al snel gedacht worden dat je als technici alleen maar het harde en smerige werk moet doen, of de hele dag achter een computer zit. Niets is minder waar. Binnen de techniek kun je ontzettend veel kanten op en de kern van de techniek is dat je continue bezig bent met het oplossen van puzzels en het zoeken naar verbeteringen binnen een technisch proces of product.

Daarbij blijft er in onze maatschappij een beetje het idee bestaan dat technisch werk iets is voor ‘laagopgeleiden’. De klassieke beroepen zoals arts of advocaat blijven nog altijd hoog scoren in aanzien. Toch zijn het de technici die voor belangrijke uitdagingen van de toekomst staan, zoals bijvoorbeeld de energietransitie.

Door deze twee kenmerken van technisch vakmanschap te benadrukken, worden jongeren gestimuleerd om deze arbeidstak verder te verkennen. Wanneer zij meer geïnformeerd zijn over de mogelijkheden en de boeiende uitdagingen die technici kunnen aangrijpen, dan zal dit ook positief effect hebben op het aantal nieuwe technici.

Aansluiting op de arbeidsmarkt

Tenslotte zou uit onderzoek gebleken zijn dat voor veel jongeren de aansluiting op de arbeidsmarkt na een technische opleiding lastig is. Een passende langdurende positie is in de beginfase wat minder makkelijk te vinden. Een uitkomst hiervoor is dat er steeds meer mogelijkheden zijn om flexibel werk te verrichten. Zo kan het voor technici die net klaar zijn met hun opleiding interessant zijn om als zelfstandige aan de slag te gaan en aparte klussen te verrichten.

Er zijn ook technische vacatures voor technische kortere werkzaamheden of parttime functies, waardoor je dus niet direct fulltime binnen een bedrijf aan de slag hoeft te gaan. Zo kan er ervaring opgedaan worden en kan er doorgegroeid worden passend bij de interesses en kwaliteiten van een net afgestudeerde technicus.

Tijd voor een fulltime baan!

0

Ik mag aan de slag. Ik heb mijn scriptie afgerond op de Hogeschool Rotterdam en ik ben eindelijk af van het maandenlang studeren. Het is tijd om mijn zelfontwikkeling verder te laten groeien in een nieuw hoofdstuk. Ik ga fulltime werken. Er zijn een aantal stappen die ik graag met jullie wil delen. Deze stappen zijn gebaseerd op mijn aanpak voor het voorbereiden van een fulltime job.

Stap 1: blijf bij jezelf

Het is niet de bedoeling om je levensstijl volledig aan te passen. Het is natuurlijk altijd goed om je aan te passen naar de bedrijfscultuur van het bedrijf, maar het is nergens voor nodig om je daarvoor anders te gedragen. Het bedrijf heeft je overigens aangenomen om jouw kwaliteiten.

Je komt net van de hogeschool en de sfeer is heel anders. Je werkt langere dagen en daar zal je ook aan moeten wennen. Het studentenleven is voorbij. Geen vier dagen in de week meer stappen met je vrienden of vriendinnen. Het volwassen leven is nu echt begonnen.

Stap 2: bedenk op tijd je vervoersmiddel

Is je baan gevestigd aan de andere kant van Nederland, dan is dat enorme pech. Wat ga je overwegen? Een treinabonnement? Een appartement in het centrum of de goedkoopste shortlease? Ik zelf kies voor een shortlease, omdat ik na een korte periode altijd nog kan beslissen om ergens anders te gaan wonen. Bij sommige bedrijven is het vanzelfsprekend dat zij een auto bij hun contract krijgen. Bij mij is dat jammer genoeg niet zo. Ik maak zelf de keuze om een goedkope auto te gaan rijden en buiten de spits van- en naar mijn werk toe ga.

Stap 3: ga shoppen!

Het zal vast voorkomen dat je kledingkast nog niet helemaal is gestijled op je nieuwe baan. Dat is niet erg. Nu heb je een excuus om lekker te gaan shoppen. Ontdek nieuwe outfits en winkels. Je verdient het toch allemaal wel terug! Ga jezelf even goed verwennen. De vrije tijd zal je gaan missen. Is jouw bedrijf meer gefocust op formeel en zwart-wit? Dan kun je het beste pakken gaan dragen iedere dag, met leuke loafers eronder. Is jouw bedrijf meer los en informeel? Kies dan voor een casual outfit. Het oogt enthousiast en niet saai.

Het bedrijf waar ik ga werken zit er een beetje tussenin. Het is voor mij dus nog even uitzoeken waar ik het best mijn kleren vandaan kan halen. Een auto heb ik in ieder geval al gescoord!

Studeren leuker dan fulltime werken?

0

Ik ben afgelopen zomer geslaagd voor mijn mbo-diploma. Met vlag en wimpel gehaald, zoals men dat noemt. Ik heb in de twee jaar veel geleerd en een zelfontwikkeling meegemaakt. Ik merk dat ik met de jaren een stuk volwassener word. Studeren biedt mij de mogelijkheid om nog meer te groeien in mijn zelfontwikkeling. Dit is de reden dat ik nu een hbo aan het doen ben. Tijdens mijn mbo heb ik twee keer stage moeten lopen en ben ik erachter gekomen dat ik nog heel lang wil studeren.

Makkelijk

Na mijn mavo ben ik naar het mbo gegaan. Leren vond ik niet altijd even leuk, zo heb ik een kleine vertraging gehad van één jaar. Ik had het vertrouwen een beetje verloren op de mavo. Ik was 15 jaar en wilde alleen maar dingen doen die ik écht leuk vond, zoals tennissen of snowboarden. Toen ik mijn mbo begon vond ik mijn motivatie terug. De opleiding duurde twee jaar en ik dacht dat ik erna wel zou gaan willen werken. Ik vond de toetsen op het mbo niet moeilijk. Ik ging er snel doorheen en besefte dat dit onder mijn niveau lag. Gelukkig duurde de opleiding vrij kort vergeleken met andere opleidingen.

Een volgend hoofdstuk

Dit jaar ben ik geslaagd en realiseerde mij maar al te goed dat ik wilde doorleren. Ik ben een 4-jarige opleiding gestart. Ik dacht dit doe ik wel even. Op dit moment ben ik halverwege het eerste jaar. Dat valt dus even goed tegen. Ik kreeg ineens problemen met verslagen schrijven en presenteren. Hier was ik normaal wel goed in. Blijkt dus dat er wel een niveau van verschil zit tussen mbo en hbo. Mijn docenten gingen mijn verslagen nakijken en ik kreeg een aantal opmerkingen. Er werd mij gevraagd of ik het verslag nog een keer wilde doorlezen. Ik moest de zinsopbouw controleren. Ik merkte een hele hoop fouten op. Dit heb ik verbeterd en meteen van mijn fouten geleerd. Weer een zelfontwikkeling meegemaakt, zou je kunnen zeggen.

Wat betreft presenteren moet ik letten op mijn uitspraak. Ik praat nogal Rotterdams. Omarm waar je vandaan komt denk ik dan. 

Dit nieuwe hoofdstuk heeft veel nieuwe deuren voor mij geopend. Zo ben ik werkzaam bij een groot verzekeringsbedrijf. Wellicht leer ik in de komende vier jaar wel zelfstandig te worden en mijn studentenhoofdstuk af te sluiten en biedt het bedrijf mij doorgroeimogelijkheden. Elke kans biedt weer nieuwe kansen en ik heb geleerd om elke kans die je krijgt met beide handen aan te nemen.

Hoe je een band begint

0

Het spelen van een muziekinstrument is een van de leukste hobby’s om te hebben. Het is een meditatieve hobby waar je langzaam door veel oefenen steeds beter in wordt. En hoe beter je wordt hoe meer plezier je eruit zult halen. In het begin zul je voornamelijk bezig zijn met hele simpele liedjes leren, akkoorden oefenen en de basis van muziek lezen leren. Maar voor je het weet kun je prachtige nummers spelen en misschien zelfs optreden voor vrienden en familie. De meest populaire muziekinstrumenten om te bespelen zijn over het algemeen piano, gitaar, drums en bas. En als je echt heel goed wordt met je individuele instrument kun je er zelfs over gaan nadenken om een band te beginnen en samen te spelen.

Maar misschien zul je denken het beginnen van een band is een heel nieuw niveau en klinkt erg ingewikkeld. Waar moet ik in godsnaam beginnen? In dit artikel bespreken we een aantal goede tips voor het opzetten van een muziekband.

Spelers vinden

De eerste stap voor het opzetten van je band is natuurlijk het vinden van leden. Misschien ken je via muzieklessen of andere sociale gelegenheden mensen die andere muziekinstrumenten bespelen. Vraag aan alles en iedereen of ze mensen kennen die in een band willen spelen. Er zijn ook vele online platformen waar je mensen kunt vinden. Het is natuurlijk ten eerste belangrijk dat je goed met je mede band leden overweg kan aangezien je veel tijd met ze zal doorbrengen en samen gaat repeteren. Maar daarnaast is het ook nog eens belangrijk dat je dezelfde soort muziek wilt maken. Anders zul je snel conflict hebben. Het is niet erg als er een verschil is in vaardigheid, je kunt samen beter worden. Het belangrijkste is dat iedereen inzet toont.

Je eerste optredens

Na de eerste repetities en als je als gehele band vertrouwen hebt in het foutloos spelen van een aantal nummers kun je gaan kijken of je een optreden kunt doen voor publiek. De eerste optredens zullen mogelijk gratis zijn bijvoorbeeld op een feest van vrienden of familie maar je kunt uiteindelijk misschien zelfs betaald optredens doen. Bij een optreden komt natuurlijk ook een boel kijken. Je zult de instrumenten moeten vervoeren, wat vooral met een drumset lastig kan zijn maar tegelijkertijd zul je ook bijvoorbeeld licht en geluidsinstallaties moeten huren. Als je je optreden echt bijzonder wilt maken kun je zelfs een rookmachine huren. Dit zal natuurlijk wel geld kosten en daarom is het handig om betaald te krijgen voor je optredens, als je geen winst maakt dan in ieder geval om geen verlies te draaien.

Het succes van de eeneiige tweeling Dean en Dan Catan

0

Tegenwoordig vind je dit prestigieuze modemerk overal ter wereld. Vrijwel ieder jaar opent er wel een nieuwe winkel op een exclusieve locatie. Van de eerste flagship store in Milaan tot winkels in de grootste steden ter wereld. Ik heb het natuurlijk over het modehuis Dsquared2. Dit is wereldwijd een van de meest originele merken in de modewereld. Het is tevens een merk met een rijke, interessante geschiedenis. Zelf ben ik al jaren fan van het merk. Van sweaters en shirts tot broeken en sportkleding – bij Dsquared2 hebben ze het allemaal. En het hoge prijskaartje? Dat is het meer dan waard naar mijn mening.

Een stukje geschiedenis

Het modehuis Dsquared2 werd in 1995 opgericht in Milaan, Italië door de eeneiige tweeling Dean en Dan Catan. Deze tweelingbroers doen vanaf dag één al alles samen en verlaten elkaars zijde nooit. Dean en Dan zijn Canadese modeontwerpers, radiopersoonlijkheden en zakenmannen. Ja, je leest het goed, ze zijn Canadees. De mannen zijn in Canada opgegroeid in een gezin van maar liefst negen kinderen. Ze zijn in 1983 samen naar New York afgereisd om een studie aan de prestigieuze Parson’s School te voltooien. De broers verhuisden in 1991 naar Milaan waar zij als designers voor het modehuis Gianni Versace en het denim merk Diesel werkten. Met hun passie en liefde voor mode, lanceerden ze in 1995 hun eigen modehuis: Dsquared2. 

Dsquared2 voor vrouwen

In de loop der jaren is het modemerk Dsquared2 ontzettend hard gegroeid. Tegenwoordig is de opvallende kleding overal ter wereld verkrijgbaar. De populariteit van het merk groeit alsmaar. Eind 2000 gaf Madonna de broers de opdracht om 150 items te ontwerpen voor haar Drowned World Tour in 2001. Tevens ontwierpen de broers kleding voor haar Don’t Tell Me videoclip. Ook wereldster Rihanna was verbonden aan het merk Dsquared2. Zo verscheen ze tijdens de Dsquared2 fashionshow in Milaan in 2007 op het podium. Zo is het merk door vrouwelijke wereldsterren nog verder op de kaart gezet. Voor vrouwen biedt het merk dan ook een breed assortiment aan kleding, schoenen en accessoires. Items met opvallende materialen, prints en kleuren.

Dsquared2 voor mannen

Ook voor mannen voert modehuis Dsquared2 een breed assortiment aan. Deze items kenmerken zich, net als de items uit de vrouwencollectie, door een combinatie van Canadese en Italiaanse invloeden. Geheel passend bij de achtergrond van de tweelingbroers. Hou je van items die uniek zijn? Dan ben je bij Dsquared2 aan het juiste adres. Hier vind je jeans zoals je ze nergens anders ziet. Jeans waarvan de pijpen verschillen van kleur bijvoorbeeld, lekker opvallend. Of jeans met een grote, opvallende opdruk op één van de pijpen. Het kan allemaal met Dsquared2.

Bij Redken zal je de perfecte haarproducten vinden

0
Redken

Twee in één shampoo en conditioner? Dat klinkt nooit goed als je iemand bent die een beetje om z’n haar geeft. Iedereen heeft ander haar, en het gaat dus ook nooit lukken om de twee in één te gooien terwijl het niet eens specificeert voor welk haartype het is. Misschien heb je wel heel pluizig haar, of heel vet, misschien heb je wel veel moeite met doorkammen, of is je haar heel dik of heel dun. Alle haartypes hebben een ander soort verzorging nodig, en Redken kan je daarmee helpen. Zonder een of ander twee in één flesje.

Vind jouw haartype

Om te weten wat voor verzorging jouw haar nodig hebt moet je dus eerst weten wat voor soort haar jij hebt. Misschien kun je het zelf wel bepalen, misschien vraag je het even aan je kapper, of neem je een van die tests online waarbij je een paar vragen invult over je haar en dan het resultaat krijgt. Hoe dan ook, het is handig om dit te weten voordat je een product koopt. Anders weet je dus niet waar je naar op zoek bent. Dan kan je de beste merken kopen, maar dat zal niks aanhalen als het niet klopt met je haartype. Dus zorg dat je daar zeker van bent.
Redken

Neem een kijkje in het assortiment

Er zijn natuurlijk verschillende geuren van alle soorten zeep. Dus je wilt wel een beetje een geur die jij lekker vindt. Je shampoo kan nog zo goed zijn, maar dat betekent niets als je het niet lekker vindt ruiken. Dus voordat je iets bestelt van Redken moet je eerst even een kijkje nemen of jouw geur er wel bij zit. Misschien hou je van iets fris, of misschien wat meer aromatisch, ook dit verschilt per persoon. En is dus nog een reden om nee te zeggen tegen twee in één shampoo.

En dan bestellen bij Redken

En als jij dan van alles zeker bent, je haartype, de geur, en dus welk product jij gekozen hebt. Dan kun jij het ook gaan bestellen bij Redken. Je hebt even goed gekeken wat jij nodig hebt, en dan heb je dus ook wat. Want je hoeft maar een keer uit te zoeken wat voor haartype jij hebt, en als je het dan eenmaal weet dan weet je dus ook gelijk naar wat voor soort shampoo en conditioner jij op zoek moet gaan. Het hoeft heus niet lastig te zijn.

Eerste smartphone

0
telefoonabonnement

Toen het tijdperk van smartphones aanbrak zat ik op de middelbare school. Voor smartphones liep iedereen nog rond met mobieltjes die je open moest klappen, en drie keer de 1 moest indrukken om een C te typen. Mijn eerst smartphone was redelijk goedkoop. De markt kwam net op en grote ontwikkelende bedrijven hadden pas net het gat in de markt gezien. Rond deze tijd was ik 15, en had ik net mijn eerste baantje. Ik verdiende, terugkijkend op toen, heel weinig. Voor een vijftien jarige leek dit natuurlijk veel. Ik wilde heel graag een smartphone kopen, en begreep dat ik hiervoor moest gaan sparen.

Elektronische hebberigheid

Helaas wilde ik niet alleen een smartphone. Ik was dol op computeren, en spaarde ook voor een game PC, een Nintendo en een Playstation. De realiteit was dat dit allemaal veel geld kostte, en mijn salarisstrookje was niet heel groot. Na lang sparen, besloot ik dat ik het allerliefst een smartphone wilde hebben. Ik gooide al mijn spaargeld er tegenaan. Eindelijk, daar was ie, mijn eerste smartphone. Ik was er ontzettend blij mee, maar het lange sparen beviel mij totaal niet. Ik kon geen geld aan andere kleine dingen uitgeven, en het duurde eigenlijk ook wel heel erg lang. Dit was bijzonder, want zo duur was mijn eerste smartphone niet. Ik besloot dat ik dit in de toekomst op een andere manier wilde gaan doen. Want hoe blij ik ook was, vroeg of laat komt er een nieuwer model uit. En mijzelf kennende, wilde ik deze gelijk hebben.

Allernieuwste model

Een aantal jaren later, op mijn achttiende verjaardag, zag ik op het Tech nieuws dat mijn favoriete smartphone maker een nieuw model uit ging brengen. Na mijn eerste baantje werkte ik nu op een nieuwe plek die veel beter verdiende. Helaas, zoals verwacht, had de smartphone maker door hoe gewild zijn product was. Dit resulteerde in hoge prijsstijgingen. Ik begon te rekenen, en zag dat ik wel 4 keer zo lang aan het sparen zou zijn als voor mijn eerst mobieltje. Dit vond ik toen zo lang duren, en wilde eigenlijk ook een nieuwe TV gaan kopen. Ik ging online kijken, en zag daar een link naar een website met telefoonabonnementen. Ik kon met een kleine aanbetaling. Hierna met maandelijkse bedragen, een toestel kopen. Ik hoefde niet lang te sparen en kon ook de TV kopen die ik al zo lang wilde. Na een tijdje kwam mijn nieuwe toestel binnen. Wat was ie mooi! En het beste was; ik heb er niet eens voor hoeven sparen.